Гарбузові котлети в духовці - це смачна та корисна страва, яка сподобається як дорослим, так і дітям. Гарбуз - це низькокалорійний продукт, багатий на вітаміни і мінерали. Вона допомагає покращити травлення, знизити рівень холестерину та зміцнити імунітет.

Детальніше про приготування ситних котлет з гарбуза з яйцем від одеської тітки Сари читайте в нашому матеріалі.

Для приготування ситних котлет з гарбуза з яйцем від одеської тітки Сари нам знадобиться:

  • 500 г гарбуза
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка борошна
  • 1 столова ложка манки
  • сіль та перець за смаком

Спосіб приготування ситних котлет з гарбуза з яйцем від одеської тітки Сари:

  1. Очищений гарбуз натираємо на середній тертці для приготування ситних котлет із гарбуза з яйцем від одеської тітки Сари.
  2. Додаємо до гарбуза сіль та перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин.
  3. Після цього віджимаємо з гарбуза сік, що виділився.
  4. Додаємо до гарбуза яйце, борошно, манку, сіль та перець. Перемішуємо до однорідної маси.
  5. Залишаємо на 15 хвилин, щоб манка набухла.
  6. Розігріваємо духовку до 190 градусів.
  7. Деко вистилаємо пергаментом і змащуємо олією.
  8. Формуємо котлети з гарбузової маси та викладаємо їх на пергамент.
  9. Випікаємо у духовці 20 хвилин.
  10. Потім перевертаємо котлети на інший бік та випікаємо ще 10 хвилин.
  11. Подаємо ситні котлети з гарбуза з яйцем від одеської тітки Сари гарячими зі сметаною або іншим соусом на смак.

Рекомендації

  • Для приготування котлет краще використовувати гарбуз із щільною м'якоттю.
  • Якщо гарбуз занадто водянистий, можна додати трохи панірувальних сухарів.
  • Щоб котлети були соковитішими, можна додати в них трохи тертого сиру або натертої моркви.
  • Час приготування котлет може змінюватись в залежності від потужності духовки.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Це просто блаженство під картоплю: рецепт маринованого малосольного оселедця по-голландськи - це потрібно спробувати

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Показати ще

Дешево, смачно та швидко: рецепт закусочного листкового салату з кільки в томатному соусі з картоплею та морквою

М'ясо танутиме в роті: рецепт найніжніших курячих відбивних у соєвому маринаді

Смакування, яким ви будете хвалитися: рецепт ситного заливного пирога з рибними консервами

Його називають "Зимова ніжність": рецепт ситного салату з курячою грудкою та грибами