Ситних коржиків, які робляться з сиром сулугуні, — це проста і смачна страва, яку можна приготувати на сніданок, обід або вечерю. Вони чудово підійдуть для сімейного обіду або вечері, а також для перекушування.
Детальніше про приготування ситних коржиків, які робляться з сиром сулугуні читайте в нашому матеріалі.
Для приготування ситних коржиків, які робляться з сиром сулугуні, нам знадобиться:
- Кефір - 250 мл
- Яйце - 1 шт.
- Борошно - 300 г
- Соль - 1 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Сир сулугуні - 200 г
Спосіб приготування ситних коржиків, які робляться з сиром сулугуні:
- У мисці змішайте кефір, яйце та сіль.
- Всипте в миску борошно та розпушувач, перемішайте.
- Влийте олію і замісіть тісто.
- Тісто має бути м'яким та еластичним, але не липнути до рук.
- Загорніть тісто в харчову плівку і залиште на 30 хвилин|мінути| при кімнатній температурі.
- Поки тісто відпочиває, натріть сир на великій тертці.
- Розкотіть тісто в тонкий пласт завтовшки близько 3 мм.
- Посипте тісто сиром.
- Поверніть тісто в рулет.
- Наріжте рулет на шматочки завтовшки близько 5 див.
- Вмочіть кожен шматочок тіста в борошно, щоб він не прилипав до сковороди.
- Розігрійте сковороду середньому вогні.
- Викладіть на сковороду один шматочок тіста й обсмажте його з обох боків золотистого кольору.
- Повторіть кроки 13 і 14 з іншими шматочками тесту.
- Подавайте сирні коржі гарячими до столу.
Рекомендації
- Для приготування сирних коржів можна використовувати будь-який сорт сиру.
- Щоб сирні коржики вийшли ніжнішими, можна додати в тісто трохи молока.
- Якщо ви хочете, щоб сирні коржі були більш хрусткими, можна обсмажити їх на сковороді з двох боків до золотистого кольору, а потім помістити в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин.
Читайте також:
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Краще за будь-який шашлик: рецепт соковитих кісок зі свинячої вирізки
Таке можна давати навіть дітям: рецепт домашнього плавленого сиру, що готується з сиру
Смачніше, ніж будь-яка піца: рецепт швидкого та поживного обіду з яєць з шинкою