Іноді здається, що приготувати таку просту страву, як сирники, має бути легко, але часто виникають складнощі. Вони можуть розтікатися по сковороді, скоринка відлітає під час перевертання або, здається, вони виглядають красиво зовні, але всередині залишаються сирими.

Євген Клопотенко — один із найпопулярніших кулінарних експертів України — поділився рецептом сирників, які завжди виходять ідеальними.

Інгредієнти:

  • 400-500 г сиру кисломолочного (вміст жиру 9%);
  • 1 куряче яйце;
  • 3 столові ложки (100 г) борошна (і ще для обсипання);
  • 3 столові ложки цукру;
  • 3-4 столові ложки рафінованої соняшникової олії;
  • Невелика дрібка солі;
  • 10 г ванільного цукру.

Викласти сир у миску і додати сіль, яйце, цукор та ванільний цукор. Після додавання всіх інгредієнтів миску добре перемішати до отримання однорідної маси. До сирної суміші, що вийшла, додати борошно. Якщо суміш надто волога, додати ще одну столову ложку борошна.

Намазати легким шаром соняшникової олії руки та сформувати з сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см. Надати кулькам плоску форму, щоб вийшли невеликі сирники. Обваляти сирники в муці, щоб зберегти їх форму.

Розігріти сковороду на середньому вогні та додати олію на середній вогонь. Не зменшувати вогонь у процесі смаження, щоб досягти ідеального золотистого кольору. Обсмажувати сирники по 2-3 хвилини з кожного боку, щоб отримати красиву золотисту кірку, але час може змінюватись.

Популярні новини зараз

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Допоможе звичайна манка: навіщо досвідчені садівники розсипають її городом перед зимою

Показати ще

Для позбавлення від надлишків олії на готових сирниках, викласти їх на паперовий рушник. Потім перекласти готові сирники на тарілки. Посипати сирники невеликою кількістю цукрової пудри. Також можна додати варення або сметану до смаку. Страва готова до подачі на стіл. Смачного.

Читайте також:

Ласощі, які вразять кожного: рецепт ніжного краківського сирника з начинкою та легким тестом

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт ароматних та ніжних сирників із шоколадними краплями

Їх розмітуть прямо зі сковорідки: рецепт справжніх сирників по-одеськи