Кожна українська господиня підтвердить, що страви з картоплі не потребують реклами. Ще б пак, у нашій країні картопля смажать, варять, тушкують, запікають, печуть, роблять пюре, котлети, оладки, рагу. Недарма народна мудрість свідчить: "Хліб-батюшка, картопля-матінка". І справді, страви з картоплі – незамінні на кожному столі. А ще картопля чудово поєднується з будь-яким продуктом: з рибою, м'ясом, грибами, молоком, овочами, травами. Hyser рекомендує обов'язково спробувати приготувати картоплю зі сметаною та часником у духовці.

Отже, підготуємо продукти для приготування картоплі зі сметаною та часником у духовці:

  • картопля – 600 г;
  • сметана – 150 г;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • олія рослинна - 2 ст.л.;
  • кріп за смаком;
  • сіль, перець – за смаком.

важливо!

  • Сметану можна брати будь-якої жирності та варіювати кількість на свій смак. Якщо сметана великої жирності – додайте трохи молока.

Картоплю наріжемо тонкими кружальцями.

До сметани додамо сіль, перець, кріп, дрібно наріжемо або пропустимо через часник прес.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Показати ще

Картоплю зі сметаною та часником можна запекти і просто на деку, а можна і у формі. Змажемо форму олією, викладемо 1-2 шари картоплі. Змажемо сметанним соусом. Якщо любите цибулю - наріжте її кільцями і потроху додайте між шарами.

Якщо соус не надто солоний, можна трохи підсолити шари картоплі. У більшості господині роблять 5-6 шарів картоплі, а зверху змащують соусом.

Якщо ж домінує бажання готувати картоплю зі сметаною та часником на деку - то потрібно накрити картоплю фольгою.

Ставимо форму в розігріту до 200 ° С духовку на 30-35 хвилин. За потреби можна підлити 100 мл води. Виделкою перевіряємо готовність картоплі і додаємо (за бажанням) зверху натертий сир. Залишимо страву ще на 5 хвилин у духовці, вже без кришки.

Читайте також:

Не гірше, ніж м'ясні: рецепт ситних голубців із гречкою, грибами та картоплею

Добре, якщо зробили запаси: що буде з цінами на картоплю через сильні морози

Секрет одеських господинь: що потрібно зробити, щоб олія не бризкала під час смаження картоплі та риби