Для цього рецепту бажано купити курячі грудки, перемолоти їх на м'ясорубці з великою сіткою. Якщо я беру готовий курячий фарш, то купую фарш із курячих грудок великого помелу, щоб він був не дуже вологий.
Далі додаю в курячий фарш сіль, чорний мелений перець та подрібнений часник. Додавати часник чи ні у фарш – це на ваш розсуд. Можете додати цибулю замість часнику.
Ретельно перемішую курячий фарш. Потім формую з фаршу вісім котлеток.
Листкове тісто розморожую при кімнатній температурі. Розморожений лист листкового тіста трохи розкочую, нарізаю на квадрати. У мене вийшло вісім квадратів. Кожен квадрат має бути з діагоналлю 13 см – це довжина майбутньої шишки.
Защипую краї тіста над фаршем у вигляді вареника. Якщо виходить занадто товстий шов (це там, де поєднуєш кути квадрата), то я зрізаю зайве тісто. Потім з цього тесту у мене вийшла дев'ята маленька шишка.
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Перевертаю заготовку швом донизу, легенько притиснувши її до столу.
Тепер кінчиками ножиць вирізаю лусочки шишки. Робити це потрібно акуратно, намагаючись не дістати до начинки.
Ось така заготівля шишки виходить.
Тепер за допомогою пензлика змащую заготовки яєчним жовтком. Якщо хочете, щоб у готовому вигляді лусочки шишки не прилипли до шишки, то змащувати жовтком потрібно заготовку перед тим, як ножицями вирізаєте лусочки.
Випікати "шишки" у духовці потрібно 25 хвилин за температури 190 градусів. (Слідкуйте за процесом випікання, адже духовки неоднаково печуть. У вас може бути інший час.) Остуджую готові шишки з листкового тіста з курячим фаршем на решітці.
Трохи охолоні шишки, але ще теплі, викладаємо на велику плоску тарілку. Прикрашаємо страву гілочками свіжого кропу та зернами гранату. За допомогою крохмалю можна надати засніженість ялинової гілки з шишками.
Читайте також:
Усі подумають, що це пиріжки: рецепт ситних картопляних котлет із гречкою
Таких соковитих ви ще не куштували: рецепт котлет по-ірландськи, яких в захваті буде кожен
Таке можна готувати хоч щодня: рецепт швидких та ситних капустяних котлет
Колись так робили наші бабусі: рецепт ніжних котлет у томатному соусі на сковороді