Маринована капуста - це страва, яка не потребує реклами, але беззастережно підходить під три головні критерії хорошої їжі: смачно, ситно, корисно.
Отже, щоб приготувати мариновану капусту шматочками (великими), необхідний найпростіший набір продуктів, який знайдеться в холодильнику кожної господині:
- Капуста – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Часник - 2-3 зубчики
- Оцет 9% – 3 ст.л.
- Олія - 100 мл
- Сахар - 3 ст.л.
- Соль - 1,5 ст.л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок
- Вода - 0,75 л
Щільний качан капусти звільнити від зовнішніх листків і розрізати на чотири частини, вирізати качан і нарізати капусту великими шматочками.
Моркву вимити, очистити і натерти на великій тертці або ж натерти соломкою.
Нарізану капусту і натерту моркву скласти у відповідний посуд. Видавити часник. За бажанням для гостроти можна додати маленький шматочок перцю чилі. Руками потиснути капусту.
Приготувати маринад. У каструлю налити води, поставити на вогонь та довести до кипіння. У гарячу воду всипати сіль, цукор. Як тільки сіль із цукром розчиняться, додати лавровий лист і кілька горошин чорного перцю, влити олію і дати прокипіти маринаду одну хвилину, потім додати оцет і зняти з вогню.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
У чисту скляну банку з широким горлом скласти підготовлену капусту і залити гарячим маринадом, накрити кришкою. Дати охолонути та прибрати на добу в холодильник.
Читайте також:
Простіше не буває: рецепт корисного та смачного салату з капустою, сметаною, буряком та хріном
Один лише запах пробуджує апетит: рецепт тушкованої капусти по-чеськи
І не потрібно жодних банок: як досвідчені господині роблять квашену капусту у звичайному пакеті
Обов'язково спробуйте: рецепт апетитних вареників з гречкою та квашеною капустою