Ось чудовий трюк, про який мало хто знає: додавання оцту до тіста. За дотримання правильних пропорцій тісто стає легким, повітряним і пишним.
Візьміть на замітку цей перевірений рецепт неймовірно смачних пиріжків, випечених у духовці. Начинку можна використовувати будь-яку, яка вам подобається.
Інгредієнти:
Тепле молоко: 2 склянки.
Цукор: 4 ст.
Сіль: 1 ч. л.
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Яйця: 2 шт.
Дріжджі: 10 г.
Розпушувач: 1 ч. л.
Рослинна олія: 1/4 склянки.
Вершкове масло: 50 г.
Оцет (9%): 1 ст.
Борошно: приблизно 5 склянок.
Жовток із молоком для змащування.
Інструкції:
У миску налийте дві склянки теплого молока (450 мл). Додайте дріжджі та збивайте до повного розчинення.
Додайте сіль, цукор, олію, 2 яйця і розпушувач. Збивайте інгредієнти віночком 3-5 хвилин.
Всипте борошно і перемішайте її з яєчно-молочною сумішшю рукою до однорідної маси.
Додаємо масло та оцет, замішуючи тісто вручну. Слідкуйте за тим, щоб тісто було м'яким та еластичним. Залишіть його в контейнері, накривши харчовою плівкою на 40 хвилин.
Через 40 хвилин зніміть плівку, ще раз замісіть тісто, що піднялося, від країв до центру.
Викладіть тісто на стіл, відщипніть кілька кульок і викладіть їх на змащений лист. Накрийте плівкою та дайте постояти 30 хвилин.
Через 30 хвилин змастіть тісто сумішшю збитого жовтка та молока. Посипте кунжутом.
Випікати за температури 180 градусів 30-35 хвилин.
Насолоджуйтесь смачними, легкими та пишними пиріжками!
Читайте також:
Щоб не згорів двигун: як насправді потрібно перевіряти рівень олії, щоб не попрощатися з машиною
Перевірте свою квартиру: скільки доведеться заплатити за те, що у вас є зайві квадратні метри