Інгредієнти:

  • Курячі шлуночки: 1 кг
  • Печериці: 250 г
  • Цибуля ріпчаста: 250 г
  • Морква: 250 г
  • Олія вершкове: 80-100 г
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: ​​30 мл
  • Лавровий лист: 3 шт.
  • Коньяк: 30 мл
  • Перець запашний горошком: 5 шт.
  • Перець чорний мелений: за смаком
  • Сіль за смаком

Кроки приготування:

  1. Підготовчі кроки:

    • Ретельно промийте курячі шлуночки. Якщо вони неочищені, видаліть внутрішню плівку.
    • У великій каструлі налийте 1 л води, додайте курячі шлуночки, сіль, лавровий лист і запашний перець. Доведіть воду до кипіння, зніміть піну, прикрийте кришкою каструлю і варіть шлуночки на маленькому вогні близько 1,5 години, поки вони не стануть м'якими.
  2. Приготування овочів:

    • Очистіть цибулю та моркву. Натріть моркву на великій тертці, а цибулю наріжте півкільцями.
    • Вийміть готові шлуночки з бульйону, залишивши 150 мл рідини. Наріжте шлуночки на частини.
    • Розігрійте сковороду з вершковим маслом та обсмажуйте шлунки до золотистої кірки, приблизно 7 хвилин. Додайте коньяк і готуйте ще 1-2 хвилини, щоб алкоголь вийшов.
  3. Приготування овочевого топінгу:

    • Розігрійте ще одну сковороду з олією. Обсмажуйте цибулю з морквою близько 7 хвилин до м'якості та золотистого кольору.
    • Наріжте гриби та додайте їх до цибулі з морквою. Продовжуйте смажити все разом, час від часу помішуючи, близько 10 хвилин, поки овочі та гриби не стануть м'якими.
  4. Змішування інгредієнтів:

    Популярні новини зараз

    Польща зібралася перекрити кордон із Україною

    Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

    У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

    Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

    Показати ще
    • Додайте шлунки до овочів та грибів. Посоліть, додайте цукор та чорний мелений перець за смаком.
    • Влийте 150 мл бульйону. Гасіть під кришкою на повільному вогні 10 хвилин.
  5. Приготування паштету:

    • Трохи остудити вміст сковороди і подрібнити в блендері або чоппері до отримання однорідного паштету.
  6. Декорування та подача:

    • Викладіть паштет у ємність для зберігання. Розтопіть вершкове масло, що залишилося, і заливайте їм поверхню паштету.
    • Поставте паштет у холодильник приблизно на 1 годину, щоб масло застигло.
    • Паштет готовий! Змащуйте на хліб і подавайте до столу.
    • Смачного!

Читайте також: