Інгредієнти:
- Курячі шлуночки: 1 кг
- Печериці: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 250 г
- Морква: 250 г
- Олія вершкове: 80-100 г
- Цукор: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 30 мл
- Лавровий лист: 3 шт.
- Коньяк: 30 мл
- Перець запашний горошком: 5 шт.
- Перець чорний мелений: за смаком
- Сіль за смаком
Кроки приготування:
-
Підготовчі кроки:
- Ретельно промийте курячі шлуночки. Якщо вони неочищені, видаліть внутрішню плівку.
- У великій каструлі налийте 1 л води, додайте курячі шлуночки, сіль, лавровий лист і запашний перець. Доведіть воду до кипіння, зніміть піну, прикрийте кришкою каструлю і варіть шлуночки на маленькому вогні близько 1,5 години, поки вони не стануть м'якими.
-
Приготування овочів:
- Очистіть цибулю та моркву. Натріть моркву на великій тертці, а цибулю наріжте півкільцями.
- Вийміть готові шлуночки з бульйону, залишивши 150 мл рідини. Наріжте шлуночки на частини.
- Розігрійте сковороду з вершковим маслом та обсмажуйте шлунки до золотистої кірки, приблизно 7 хвилин. Додайте коньяк і готуйте ще 1-2 хвилини, щоб алкоголь вийшов.
-
Приготування овочевого топінгу:
- Розігрійте ще одну сковороду з олією. Обсмажуйте цибулю з морквою близько 7 хвилин до м'якості та золотистого кольору.
- Наріжте гриби та додайте їх до цибулі з морквою. Продовжуйте смажити все разом, час від часу помішуючи, близько 10 хвилин, поки овочі та гриби не стануть м'якими.
-
Змішування інгредієнтів:
Популярні новини заразПольща зібралася перекрити кордон із Україною
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
- Додайте шлунки до овочів та грибів. Посоліть, додайте цукор та чорний мелений перець за смаком.
- Влийте 150 мл бульйону. Гасіть під кришкою на повільному вогні 10 хвилин.
-
Приготування паштету:
- Трохи остудити вміст сковороди і подрібнити в блендері або чоппері до отримання однорідного паштету.
-
Декорування та подача:
- Викладіть паштет у ємність для зберігання. Розтопіть вершкове масло, що залишилося, і заливайте їм поверхню паштету.
- Поставте паштет у холодильник приблизно на 1 годину, щоб масло застигло.
- Паштет готовий! Змащуйте на хліб і подавайте до столу.
- Смачного!