Смачні та ситні макарони з молоком та сиром – це чудова страва для сімейного обіду чи вечері. Готуються вони просто і швидко, а результат завжди виходить чудовим.
Докладніше про приготування макаронів з молоком та сиром на сковорідці читайте у нашому матеріалі.
Для приготування макаронів з молоком та сиром на сковорідці нам знадобиться:
- 250 г макаронів
- 100 г вершкового масла
- 500 мл молока
- 100 г твердого сиру
- 1 ч. л. сушеного часнику
- 1/2 ч. л. меленого чорного перцю
- кілька листочків базиліка
Спосіб приготування макаронів з молоком та сиром на сковорідці:
-
Підготуйте інгредієнти. Натріть сир на великій тертці. У макарони можна покласти будь-який твердий сир, наприклад пармезан, чедер або гауда. Також добре підійде тертий тильзітер або моцарела.
-
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Додайте вершкове масло і розтопіть його. Всипте макарони й обсмажте їх до золотистого кольору, постійно помішуючи, щоб вони не пригоріли.
Популярні новини заразНові правила та штрафи з 1 листопада: українців поставили перед фактом
Лід, коріння та 72 години: як правильно поливати орхідею, щоб вона не загинула
Листопад змінить життя цих знаків Зодіаку: кого чекають справжній успіх і удача
Стосується кожного, хто має авто: водіїв чекають серйозні штрафи
-
Закип'ятіть молоко в окремій каструлі. Влийте гаряче молоко у сковороду з макаронами. Зменште вогонь до слабкого. Посоліть, додайте сушений часник та мелений чорний перець. Перемішайте.
-
Накрийте кришкою сковороду і варіть макарони в молоці до готовності. Орієнтуйтеся на час приготування на упаковці макаронів. Зазвичай, це займає від 8 до 11 хвилин.
-
Зніміть кришку зі сковороди. За цей час молоко має майже повністю вбратися в макарони. Якщо вам здасться, що макарони надто сухі, додайте в сковороду трохи окропу або гарячого молока і проваріть ще кілька хвилин.
-
Додайте до сковороди половину тертого сиру і перемішайте до повного розплавлення.
-
Якщо ви готуватимете макарони з м'яким вершковим сиром, додайте його в сковороду і перемішуйте лопаткою до тих пір, поки сир рівномірно не розподілиться на макаронах.
-
Відокремте від стебел листя базиліка. Дрібно наріжте їх і додайте до сковороди з макаронами. Перемішайте.
-
Розкладіть гарячі макарони з молоком та сиром у тарілки. Посипте кожну порцію сиром, що залишився, і прикрасьте листочками базиліка.
Додаткові поради:
- Для більш насиченого смаку можна додати до макаронів трохи тертого пармезану або іншого твердого сиру перед подачею.
- Якщо ви хочете, щоб макарони з молоком і сиром були густішими, можете додати в них трохи борошна. Для цього засипте борошно в сковороду з макаронами та молоком та ретельно перемішайте.
- Для приготування макаронів з молоком та сиром можна використовувати будь-які макарони, але найкраще підійдуть спагеті або лінгвіні.
Смачного!
Читайте також:
Його повністю з'їдять вже за годину після приготування: рецепт закритого пирога з картоплею і шинкою