Кримські чебуреки – це традиційна страва кримсько-татарської та української кухні. Вони є пиріжками з тонкого тіста з м'ясною начинкою, які смажаться в маслі.
Докладніше про приготування справжніх та соковитих кримських чебуреків читайте у нашому матеріалі.
Для приготування справжніх та соковитих кримських чебуреків нам знадобиться:
- Для тіста:
- Борошно - 500 г
- Соль - 1 ч. л.
- Тепла вода - 250 мл
- Рослинна олія – 1 ст. л.
- Для начинки:
- Фарш із баранини - 500 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Зелень (петрушка, кінза, кріп) - 100 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Для смаження:
- Рослинна олія
Спосіб приготування справжніх та соковитих кримських чебуреків:
-
Приготування тіста:
- У велику миску просійте борошно, додайте сіль. Поступово влийте теплу воду, розмішуючи, щоб не було грудочок. Потім влийте столову ложку рослинної олії та ретельно вимішуйте тісто, поки не вийде гладка й еластична кулька. Оберніть його харчовою плівкою та залиште на столі на 30 хвилин.
-
Приготування начинки:
Популярні новини заразВідключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Стосується всіх, у кого стоїть газова колонка або котел: більше ніяких "жартів", інакше будуть проблеми
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
-
Очистіть і дрібно наріжте цибулю. На сковороду налийте 2 столові ложки олії та розігрійте. Покладіть цибулю й обсмажуйте її до напівпрозорості. Вимкніть вогонь і дайте цибулі охолонути.
-
Змішайте в мисці фарш із баранини та обсмажену цибулю. Зелень промийте і дрібно порубайте. Додайте до фаршу сіль, перець та зелень. Добре все перемішайте.
-
-
Формування чебуреків:
-
Тісто має бути дуже гладким, м'яким та еластичним. Розділіть його на чотири частини, сформуйте з кожної частини кульку.
-
Рясно посипте робочий стіл борошном і натріть нею качалку. Потім за допомогою качалки досить тонко (близько 3 мм) розкотіть кожну кульку тесту у велике коло.
-
Поступово розподіліть готовий фарш по одній половині кола. При цьому залишайте по краю відступ шириною приблизно 1,5 см. Це потрібно, щоб потім зліпити краї чебурека.
-
Акуратно накрийте фарш вільною частиною тіста, надаючи пиріжку форму півмісяця. Защіпніть краї пальцями. Якщо край вийшов нерівний, можна прикласти до нього велику тарілку і обрізати за нею зайве тісто.
-
Щоб зробити візерункову окантовку, притисніть до чебурека зубчики вилки (ставте вилку перпендикулярно начинці з того боку, де защипували тісто) і закріплюйте від краю до краю, щоб вийшов безперервний візерунок. Намагайтеся не натискати дуже сильно, щоб не порвати тісто.
-
-
Жарка чебуреків:
-
Візьміть глибоку сковороду і налийте олію так, щоб вона закривала чебурек. Приблизно 2-3 см від дна сковороди. Нагрійте олію до гарячого стану.
-
Акуратно перекладіть один або два чебуреки на сковороду (залежить від діаметра посуду). Обсмажте на вогні трохи вище за середню до золотистої скоринки. Приблизно по 4-6 хвилин із кожного боку.
-
Перекладіть готовий чебурек на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб стек зайвий жир. Поки в сковороді нічого не смажиться, зменшуйте вогонь, щоб масло не диміло і не пригорало. Покладіть у сковороду та обсмажте наступний чебурек (або два).
-
-
Подання:
Коли чебуреки будуть готові, відразу ж подавайте їх на стіл, поки вони гарячі соковиті та хрусткі. Посипте чебуреки свіжою зеленню та подавайте зі сметаною.
Читайте також:
Усі подумають, що це ресторанний пиріг: рецепт картопляної запіканки з помідорами та яйцем