Пиріг з капустою та рибою – це традиційна українська страва, яка відома своєю простотою приготування та ситним смаком. Він відмінно підходить для обіду або вечері й може бути як самостійною стравою, так і доповненням до інших частування.

Докладніше про приготування апетитного пирога з капустою та рибою в духовці читайте у нашому матеріалі.

Для приготування апетитного пирога з капустою та рибою в духовці нам знадобиться:

Тісто:

  • 300 г борошна;
  • 250 мл теплої води;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 4 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2 ч. л. цукру.

Начинка:

  • 500 г капусти;
  • 300 г філе білої риби;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець, спеції на смак.

Додатково:

Популярні новини зараз

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники

Показати ще
  • 1 ст. л. молока;
  • 1 ст. л. рослинної олії.

Спосіб приготування апетитного пирога з капустою та рибою в духовці:

1. Підготовка:

  • Очистіть і наріжте цибулю, моркву та капусту.
  • Обсмажте овочі на олії до готовності.
  • Наріжте рибу шматочками, посоліть, поперчіть і додайте спеції.
  • Приготуйте тісто:
    • У мисці з'єднайте дріжджі, цукор та теплу воду. Залишіть до утворення пінної шапочки.
    • Додайте яйце, сметану, олію, сіль і перемішайте.
    • Поступово введіть борошно, що просіює, замішуючи м'яке тісто.
    • Залишіть тісто в теплому місці підходити 1-1,5 години.

2. Формування та випічка:

  • Розділіть тісто на 3 частини (2:1:1).
  • Розкотіть більшу частину тіста в коло і викладіть на лист, застелений пергаментом.
  • Розподіліть на тісті рибу, потім капусту.
  • Накрийте начинку другою частиною тіста, защипайте краї.
  • Зробіть у центрі отвір для виходу пари.
  • З тесту, що залишився, зробіть прикраси для пирога.
  • Накрийте пиріг рушником та залиште на 15 хвилин.
  • Змастіть пиріг сумішшю молока та олії.
  • Випікайте в розігрітій до 180 ° C духовці 30-35 хвилин до золотистого кольору.

3. Подача:

  • Остудіть пиріг і наріжте на порційні шматочки.
  • Подавайте до столу теплим.

Варіації:

  • Додайте начинку тертий сир.
  • Використовуйте інші спеції, наприклад, італійські трави чи паприку.
  • Замініть білу рибу на червону.

Смачного!

Читайте також:

І чому ми раніше таке не готували? Рецепт крабових паличок у листковому тісті з сиром, що робляться у духовці

Якщо хочете справжнє соковите та ніжне м'ясо, робіть так: рецепт яловичини, маринованої в солоних огірках

Його повністю з'їдять вже за годину після приготування: рецепт закритого пирога з картоплею і шинкою