Сирні млинці - це не просто смачна, але і дуже корисна страва, яка з легкістю приготується на вашій кухні.
Ніжні, повітряні, з привабливим ароматом та апетитним рум'янцем, вони не залишать байдужими ні дітей, ні дорослих.
Докладніше про приготування ніжних і тонких млинців м'яса читайте в нашому матеріалі.
Для приготування ніжних і тонких млинців нам знадобиться:
- яйця 4 шт.
- свіжий кисломолочний сир жирністю не менше 9% 250 г
- цукор 50 г
- сіль 1/2 ч. л.
- молоко 500 мл
- борошно 180 г
Спосіб приготування ніжних і тонких млинців.
1. Приготування тесту:
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
- Кисломолочний сир протріть через дрібне сито у велику миску.
- Додайте яйця, цукор та сіль.
- Пробийте блендером до одержання маси однорідної консистенції.
- Борошно просійте через сито.
- Додайте в сирну масу і дуже ретельно перемішайте, щоб у готовому тесті млинців не було неприємних грудочок.
- Молоко трохи підігрійте (приблизно до 25 градусів).
- Влийте його тонким струмком у сирну масу, постійно помішуючи віночком.
- Залишіть тісто за кімнатної температури на 20 хвилин.
2. Секрети приготування:
- Для приготування тіста використовуйте кисломолочний сир жирністю щонайменше 5%.
- Щоб млинці вийшли ніжнішими, додайте в тісто 1-2 столові ложки рослинної олії.
- Смажте млинці на добре розігрітій сковороді, змащеній вершковим маслом.
- Не перевертайте млинці зарано, інакше вони можуть порватися.
Сирні млинці можна подавати зі сметаною, згущеним молоком, варенням, медом або фруктами.
Якщо у вас немає блендера, кисломолочний сир можна протерти через сито або роздавити вилкою.
У тісто для млинців можна додати родзинки, цукати, горіхи або інші добавки на ваш смак.
Сирні млинці – це універсальна страва, яку можна подавати на сніданок, обід чи вечерю.
Читайте також:
Секрет одеської тещі: готуємо швидкі "ліниві" голубці із квашеної капусти
Він з'їдається першого ж дня: рецепт апетитного пирога з капустою і рибою в духовці
Вся сім'я облизуватиме тарілки: рецепт простої та апетитної запіканки з вермішелі та курки
Це потрібно спробувати: рецепт шведських котлет з буряком та фаршем