Всі, хто дотримуються здорового харчування, знають, що салат з капусти - це відмінний спосіб схуднути. Ще б пак, цей свіжий продукт має вкрай низьку калорійність - всього 28 ккал на 100 грамів. Цукру в капусті зовсім мало, а ось клітковини багато, тож салат з неї допоможе налагодити травлення. Крім того, чудовим продуктом для нормалізації ваги є болгарський перець. А завдяки незвичайній заправці салат із цих двох овочів і зовсім може перетворитися на оригінальну страву.
- капуста білокачанна – 250-300 г;
- перець болгарський – 150 г (1 шт.);
- петрушка свіжа – 2-3 гілочки;
- кефір жирністю 2,5% – 70 мл;
- фета – 70 г;
- оцет винний – 1 ч. ложка;
- гірчиця в зернах – 10 г;
- цедра лимона - 5 г;
- олія рослинна - 1 ст. ложка;
- соль - 1/4 ч. ложки;
- перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки
Листя петрушки дрібно нарізаємо.
Болгарський перець очищаємо від насіння, видаляємо плодоніжку. Нарізаємо перець соломкою.
У мисці з'єднуємо капусту, перець та зелень петрушки.
У чашу блендера відправляємо кефір, фету, оцет, гірчицю та цедру лимона. Перебиваємо заправку блендером.
Додаємо олію. Знову перебиваємо заправку.
Чи можуть дати повістку до 25 років? Юристи пояснили всі тонкощі мобілізації
Тіна Кароль не пустила коміка Василя Байдака на "Євробачення": що не сподобалось співачці
Жовтий бунтар повертається: Skoda показала футуристичний Felicia Fun, від якого 90-ті оживають
Секрет від дачників-профі: що потрібно покласти в лунку, щоб огірки плодоносили невтомно
У салатник до підготовлених продуктів відправляємо заправку, додаємо сіль та перець.
Перемішуємо салат із заправкою.
Викладаємо салат у салатник і подаємо до столу.
Ще не пізно приготувати: рецепт солодкої та хрумкої квашеної капусти з болгарським перцем
Ви дивуватимете гостей цієї закускою: рецепт смаженого болгарського перцю на зиму
Ви відкриватимете банку за банкою: рецепт салату з гарбуза з болгарським перцем на зиму
Як досвідчені господині зберігають болгарський перець, щоб він був пружним та солодким