Давайте підготуємо чудову закуску з оселедцем у сметанно-лимонному маринаді. Ось що вам знадобиться:

  • 400 грам оселедця малосолі (це близько 4 філецьких шматочків)
  • 2 свіжих лимона
  • 70 грам сметани
  • 70 грам майонезу
  • 1 столова ложка гірчиці
  • 1/3 чайної ложки меленого перцю чилі
  • 1 чайна ложка цукру
  • А також для подачі: 1 велика цибуля і 1 буряк.

Тепер перейдемо до приготування:

  1. Якщо ваш оселедець занадто солоний, потрібно змити його під холодною водою і залишити в холодильнику на добу, періодично змінюючи воду, щоб зменшити солоність.
  2. Ретельно вимийте лимони та обсушіть їх.
  3. У глибокій мисці змішайте сметану, майонез, гірчицю, сік та цедру (тонкі шматочки шкірки) одного лимона, перець та цукор. Перемішуйте віночком до отримання густої однорідної маси.

Тепер переходимо до нарізки:

  1. Наріжте оселедець на невеликі шматочки і помістіть в контейнер.
  2. Залийте шматочки оселедця приготованим маринадом, щільно закрийте контейнер і помістіть його в холодильник щонайменше на добу, щоб оселедець добре просочився смаком маринаду.

Для подачі:

  1. Наріжте цибулю пір'ям або півкільцями. Буряк натріть на дрібній тертці і відіжміть сік. Залийте цибулю буряковим соком і залиште на 15 хвилин для маринування.
  2. Викладіть шматочки оселедця на скибочки чорного хліба. Можна також наситити хліб маринадом для більшого смаку.
  3. Поверх оселедця викладіть маринований цибулю і свіжу зелень, таку як петрушка, кріп або м'ята.

І ось ваша чудова закуска готова! Насолоджуйтесь яскравим смаком та оригінальним поєднанням ароматів.

Смачного!

Читайте також:

Популярні новини зараз

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили

Показати ще