Ніхто не заперечуватиме, що соковите м'ясо, ароматні гриби та пікантна сирна скоринка – це ідеальний варіант закуски для будь-якого випадку.

І справді, жульєн подається невеликими порціями, найчастіше в горщиках, в яких готувався. Подають його максимально гарячим із духовки, а їдять маленькою ложечкою.

Жульєн зазвичай подають до столу в невеликих формах. Такий вид закуски вже звичний, їм нікого не здивуєш. Але якщо ви хочете зробити щось неординарне, можна спробувати жульєн у їстівній формі. Так, якщо жульєн нафарширувати булочки, то вийде відмінна і ситна гаряча закуска, яку можна не тільки подати на сніданок, але також взяти на пікнік.

  • печериці – 350-400 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • вино біле – 100 мл.;
  • сметана - 2 ст. л.;
  • булочки - 4 шт.;
  • сир твердий – 80-100 р.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • олія соняшникова - 50 мл.

Печериці нарізати дрібними кубиками. Влити в сковороду олію і трохи обсмажити гриби.

Додати в сковороду нарізану кубиками цибулю і подрібнений часник. Печериці посолити та поперчити. Влити вино. Гасити поки вино випарується, близько 5-7 хвилин.

Потім додати сметану, добре перемішати її з грибами та цибулею. Гасити помішуючи 5 хвилин|мінути|. Прибрати жульєн з вогню та остудити.

Популярні новини зараз

В Україні зростуть пенсії та соціальні виплати: коли і на скільки

Нові податки практично на все: влада готує "сюрприз" простому народу

Мобілізація скасовується: різкі зміни "дадуть видихнути"

Tesla, тримайся! Toyota запускає водневу революцію, яка може перевернути ринок авто

Показати ще

Тепер готуємо булочки. Необхідно зрізати верхівку та вийняти м'якоть за допомогою ложки. Щоб булочки трохи підсмажилися, відправляємо в духовку на 10-15 хвилин. При цьому температура має бути не менше 200 градусів.

Готовий жульєн поміщаємо у булочки.

Змастити маслом керамічну форму, викласти в неї булочки і посипати зверху натертим сиром.

Розігріти духовку до 200 градусів та запекти булочки протягом 15 хвилин до зарум'янювання сиру.

Подавати такі булочки необхідно відразу у гарячому вигляді.

Читайте також:

Такого ви точно не куштували: рецепт незвичайного оселедця під шубою в батоні

Виглядає просто приголомшливо, а на смак – це взагалі щось: рецепт фаршированого запеченого батона із сиром та зеленню

Усі думатимуть, що це пиріг: рецепт фаршированого батона з м'ясом, помідорами та огірком

Коли немає часу і хочеться чогось смачненького: рецепт фаршированого батона з м'ясом та сиром