Ніхто не заперечуватиме, що соковите м'ясо, ароматні гриби та пікантна сирна скоринка – це ідеальний варіант закуски для будь-якого випадку.
І справді, жульєн подається невеликими порціями, найчастіше в горщиках, в яких готувався. Подають його максимально гарячим із духовки, а їдять маленькою ложечкою.
Жульєн зазвичай подають до столу в невеликих формах. Такий вид закуски вже звичний, їм нікого не здивуєш. Але якщо ви хочете зробити щось неординарне, можна спробувати жульєн у їстівній формі. Так, якщо жульєн нафарширувати булочки, то вийде відмінна і ситна гаряча закуска, яку можна не тільки подати на сніданок, але також взяти на пікнік.
- печериці – 350-400 г;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- часник – 2-3 зубчики;
- вино біле – 100 мл.;
- сметана - 2 ст. л.;
- булочки - 4 шт.;
- сир твердий – 80-100 р.;
- сіль, перець – за смаком;
- олія соняшникова - 50 мл.
Печериці нарізати дрібними кубиками. Влити в сковороду олію і трохи обсмажити гриби.
Додати в сковороду нарізану кубиками цибулю і подрібнений часник. Печериці посолити та поперчити. Влити вино. Гасити поки вино випарується, близько 5-7 хвилин.
Потім додати сметану, добре перемішати її з грибами та цибулею. Гасити помішуючи 5 хвилин|мінути|. Прибрати жульєн з вогню та остудити.
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Тепер готуємо булочки. Необхідно зрізати верхівку та вийняти м'якоть за допомогою ложки. Щоб булочки трохи підсмажилися, відправляємо в духовку на 10-15 хвилин. При цьому температура має бути не менше 200 градусів.
Готовий жульєн поміщаємо у булочки.
Змастити маслом керамічну форму, викласти в неї булочки і посипати зверху натертим сиром.
Розігріти духовку до 200 градусів та запекти булочки протягом 15 хвилин до зарум'янювання сиру.
Подавати такі булочки необхідно відразу у гарячому вигляді.
Читайте також:
Такого ви точно не куштували: рецепт незвичайного оселедця під шубою в батоні
Усі думатимуть, що це пиріг: рецепт фаршированого батона з м'ясом, помідорами та огірком
Коли немає часу і хочеться чогось смачненького: рецепт фаршированого батона з м'ясом та сиром