Дивовижна скоринка, аромат, приємна кислинка цієї м'ясної страви змушує забути про всі інші закуски, що є на столі.
І справді, курка, тушкована з яблуками в медово-гірчичному соусі - це ідеальний баланс солодощі та пікантності, який завдяки соковитим кисло-солодким яблукам та гірчиці сподобається любителям білого м'яса.
- куряче філе – 320 г;
- яблуко кисло-солодке – 270 г;
- цибуля ріпчаста - 130 г;
- мед – 1 ст. ложка;
- гірчиця (готова приправа) – 25 г (1 ст. ложка з гіркою);
- соль - 1/4 ч. ложки;
- перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки;
- олія рослинна - 45 мл (3 ст. ложки).
Важливо!
- Для цієї страви найкраще взяти кисло-солодкі яблука. Їх потрібно очистити від серцевини, видалити насіння і нарізати часточками завтовшки приблизно 1 см.
Куряче філе розрізаємо вздовж на 2 частини.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо середнім пір'ям.
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Викладаємо філе в сковороду з добре розігрітою олією (2 ст. ложки). Обсмажуємо на сильному вогні 2-3 хвилини до рум'яності.
Перевертаємо. обсмажуємо з іншого боку ще 2-3 хвилини. Обсмажене філе перекладаємо на тарілку.
Заливаємо медово-гірчичною сумішшю вміст сковороди.
Далі повертаємо куряче філе в сковороду та викладаємо між шматочками яблука. Гасимо все під кришкою на невеликому вогні до готовності курки та загусання соусу, 7-10 хвилин.
Готову курку з яблуками в медово-гірчичному соусі посипаємо подрібненою зеленню кропу та подаємо до столу.
Читайте також:
Ой, яка смакота: рецепт картопляних галушок у вершковому соусі з грудинкою
Неймовірна насолода: рецепт магазинних ковбасок у винно-цибульному соусі. Ви в них закохаєтесь
Виходять дуже ніжними: рецепт рибних котлет у томатному соусі з маленьким секретом