Картоплю почистьте й помийте. Половину картоплі відваріть у підсоленій воді протягом 15 хвилин. Потім розімніть її на пюре.
Цибулю і часник почистьте. Половину цибулі та часник дрібно наріжте. Розігрійте сковороду з 2 ст. л. олії й обсмажте в ній нарізану цибулю, помішуючи, протягом 10 хвилин. Додайте часник і смажте ще 5 хвилин. Посоліть і поперчіть.
Половину від решти картоплі й другу половину цибулі натріть на грубій тертці. Рідину відтисніть. Змішайте масу з картопляним пюре, додайте смажену цибулю і часник, яйця, 2 ст. л. олії, сіль, перець і перемішайте до однорідної маси. Викладіть масу у форму для запікання, змащену олією.
Решту картоплі наріжте тонкими кружальцями, посоліть і побризкайте 1 ст. л. олії. Викладіть їх віялом на картопляну масу у формі. Запікайте 1 годину при температурі 190°C.
Подавайте готовий кугель зі сметаною, ряжанкою або кефіром.
Готується швидко та з'їдається із задоволенням: рецепт капустяної запіканки з фаршем
Григорій Решетник зізнався: я хотів піти від дружини
Рік Червоного Коня: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 2026 рік, дізнайтесь, що на вас чекає
Неймовірно смачно: рецепт ситних круасанів, які стануть вашим улюбленим сніданком
Електрокари дорожчають: в Україні з 1 січня вводять 20% ПДВ на всі електромобілі
Дуже просто і дуже смачно: рецепт запіканки з консервованою квасолею, сиром та ковбасою
І навіть борошно не потрібне: рецепт справжньої сирної запіканки, яку раніше давали у дитячому садку
Усі подумають, що це ресторанний пиріг: рецепт картопляної запіканки з помідорами та яйцем
