Малосольний оселедець з цибулею - ідеальна закуска, якій будуть задоволені всі гості. Але якщо ви любите поекспериментувати, то рецепт маринованого оселедця в томатному соусі саме для вас. Виходить дуже незвично та пікантно.
Оселедець солоний - 450-500 г (очищений, філе - 300 г) Цибуля ріпчаста - 200 г Помідори у власному соку - 250 мл Кетчуп гострий – 60 г Родзинки - 70 г Оцет столовий – 35 мл (2 ст. ложки) Олія - 90 мл Лавровий лист – 1 шт. Перець запашний горошком – 2 шт. Перець чорний мелений - за смаком Сіль за смакомОселедець розрізаємо по черевці, потрошимо, промиваємо.
Після цього оселедець замочуємо у великій кількості холодної води на 4-6 годин, за цей час міняємо воду 2-3 рази.
Потім оселедець обсушуємо, обробляємо на філе без шкіри та нарізаємо невеликими шматочками.
Оселедець складаємо в миску, заливаємо оцтом.
Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 20-30 хвилин. Потім відкидаємо на сито.
Гороскоп на завтра, 23 травня: гармонія Уран-Сатурн готує сюрприз на п'ятницю – на це чекали всі
Ектор Хіменес-Браво розповів про свою мобілізацію: кулінар у військовій формі, але не без кухні
Як зробити кріп пишним та ароматним: секрети підживлення, які працюють
Хто на порозі романтичного апокаліпсису: гороскоп на пропозицію руки та серця до кінця травня 2025 року
З помідорів у власному соку знімаємо шкірку, нарізаємо помідори дуже дрібними шматочками або подрібнюємо у блендері.
Цибулю очищаємо, нарізаємо тонким пір'ям.
У сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо цибулю 7-10 хвилин, до м'якості та легкого підрум'янювання.
Додаємо до цибулі томатне пюре та кетчуп.
Перемішуємо та готуємо близько 2 хвилин.
Потім додаємо родзинки та готуємо ще хвилину.
Тушені овочі для маринування оселедець готові. Овочі остудити.
У ємність, що підходить для маринування, викладаємо шматочки оселедця в один шар.
Зверху викладаємо шар остиглого овочевого маринаду.
Поверх викладаємо шматочки риби.
І на рибу знову викладаємо маринад.
Так чергуємо маринад з овочами та оселедець, доки не закінчаться всі інгредієнти. У мене вийшло по 3 шари риби та маринаду.
Оселедець ставимо на 5 годин (можна на ніч) у холодильник. Чим довше вона маринується, тим смачнішим стає.
Читайте також:
Такий не соромно і гостей побалувати: рецепт ніжного оселедця у сметанно-лимонному маринаді
Ви точно залишитеся задоволені: рецепт капустяного салату з оселедцем та яблуком