Малосольний оселедець з цибулею - ідеальна закуска, якій будуть задоволені всі гості. Але якщо ви любите поекспериментувати, то рецепт маринованого оселедця в томатному соусі саме для вас. Виходить дуже незвично та пікантно.
Оселедець солоний - 450-500 г (очищений, філе - 300 г) Цибуля ріпчаста - 200 г Помідори у власному соку - 250 мл Кетчуп гострий – 60 г Родзинки - 70 г Оцет столовий – 35 мл (2 ст. ложки) Олія - 90 мл Лавровий лист – 1 шт. Перець запашний горошком – 2 шт. Перець чорний мелений - за смаком Сіль за смакомОселедець розрізаємо по черевці, потрошимо, промиваємо.
Після цього оселедець замочуємо у великій кількості холодної води на 4-6 годин, за цей час міняємо воду 2-3 рази.
Потім оселедець обсушуємо, обробляємо на філе без шкіри та нарізаємо невеликими шматочками.
Оселедець складаємо в миску, заливаємо оцтом.
Родзинки заливаємо окропом і залишаємо на 20-30 хвилин. Потім відкидаємо на сито.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
З помідорів у власному соку знімаємо шкірку, нарізаємо помідори дуже дрібними шматочками або подрібнюємо у блендері.
Цибулю очищаємо, нарізаємо тонким пір'ям.
У сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо цибулю 7-10 хвилин, до м'якості та легкого підрум'янювання.
Додаємо до цибулі томатне пюре та кетчуп.
Перемішуємо та готуємо близько 2 хвилин.
Потім додаємо родзинки та готуємо ще хвилину.
Тушені овочі для маринування оселедець готові. Овочі остудити.
У ємність, що підходить для маринування, викладаємо шматочки оселедця в один шар.
Зверху викладаємо шар остиглого овочевого маринаду.
Поверх викладаємо шматочки риби.
І на рибу знову викладаємо маринад.
Так чергуємо маринад з овочами та оселедець, доки не закінчаться всі інгредієнти. У мене вийшло по 3 шари риби та маринаду.
Оселедець ставимо на 5 годин (можна на ніч) у холодильник. Чим довше вона маринується, тим смачнішим стає.
Читайте також:
Такий не соромно і гостей побалувати: рецепт ніжного оселедця у сметанно-лимонному маринаді
Ви точно залишитеся задоволені: рецепт капустяного салату з оселедцем та яблуком