Українцям дали покрокове керівництво з приготування смачного пирога зі шпинатом та грибами.
Інгредієнти для тесту:
200 г цільнозернового борошна.
2 г солі.
1 г розпушувача.
90 мл оливкового масла.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
26 г 2,5% молока.
Для начинки:
12 мл оливкового масла.
3 зубчики часнику.
280 г грибів.
280 г замороженого шпинату.
3 курячі яйця.
180 г 2,5% молока.
Мускатний горіх до смаку.
35 г пшеничного борошна.
220 г сиру фета.
Інструкції для приготування цього смачного пирога:
Спочатку розігрійте духовку до 200 градусів. Потім у великій мисці змішайте цільнозернове борошно, сіль і розпушувач. Повільно додавайте оливкову олію, постійно помішуючи. Поступово додавайте молоко, помішуючи, поки тісто не почне формуватися у кулю.
Чистими руками замісіть тісто в мисці, доки всі інгредієнти добре не змішаються.
Поступово розподіліть тісто у формі для пирога діаметром 22 см і відкладіть убік.
Потім нагрійте столову ложку оливкової олії у великій сковороді середньому вогні. Додайте подрібнений часник і обсмажуйте близько 30 секунд. Потім додайте гриби і обсмажуйте, доки вони не стануть м'якими і не випустять сік, що триватиме близько 3 хвилин. Готуйте ще 2 хвилини, поки більша частина рідини не випарується.
Додайте в сковороду нарізаний шпинат (попередньо не потрібно розморожувати) і обсмажуйте до готовності, приблизно 3-5 хвилин. Вимкніть вогонь.
В окремій великій мисці збийте яйця та молоко. Поступово додайте суміш грибів та шпинату, постійно помішуючи. Приправити мускатним горіхом.
Просійте борошно в овочеву суміш і продовжуйте перемішувати, поки борошняні грудочки не зникнуть. Потім додайте нарізаний сир фета і добре перемішайте.
Ще вилийте суміш начинки у підготовлену форму для пирога із тестом. Випікайте в розігрітій духовці 40-45 хвилин або поки начинка пирога не стане твердою і золотистою. Готовність можна перевірити, встромивши в центр зубочистку: якщо вона чиста, то пиріг готовий.
Ось і все, дайте пирогу постояти близько 5 хвилин, перш ніж розрізати.
Читайте також:
Від цього запаху запаморочиться голова: рецепт жаркого-запіканки з риби з салом і цибулькою
Ніжні, соковиті та неймовірно смачні: рецепт рубаних курячих котлет з рисом та болгарським перцем
Закуска, яка прикрасить будь-який стіл: рецепт оселедцевого салату з сирною заправкою та картоплею