Українцям дали покрокове керівництво з приготування смачного пирога зі шпинатом та грибами.

Інгредієнти для тесту:

200 г цільнозернового борошна.

2 г солі.

1 г розпушувача.

90 мл оливкового масла.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Показати ще

26 г 2,5% молока.

Для начинки:

12 мл оливкового масла.

3 зубчики часнику.

280 г грибів.

280 г замороженого шпинату.

3 курячі яйця.

180 г 2,5% молока.

Мускатний горіх до смаку.

35 г пшеничного борошна.

220 г сиру фета.

Інструкції для приготування цього смачного пирога:

Спочатку розігрійте духовку до 200 градусів. Потім у великій мисці змішайте цільнозернове борошно, сіль і розпушувач. Повільно додавайте оливкову олію, постійно помішуючи. Поступово додавайте молоко, помішуючи, поки тісто не почне формуватися у кулю.

Пиріг з фетою

Чистими руками замісіть тісто в мисці, доки всі інгредієнти добре не змішаються.

Поступово розподіліть тісто у формі для пирога діаметром 22 см і відкладіть убік.

Потім нагрійте столову ложку оливкової олії у великій сковороді середньому вогні. Додайте подрібнений часник і обсмажуйте близько 30 секунд. Потім додайте гриби і обсмажуйте, доки вони не стануть м'якими і не випустять сік, що триватиме близько 3 хвилин. Готуйте ще 2 хвилини, поки більша частина рідини не випарується.

Додайте в сковороду нарізаний шпинат (попередньо не потрібно розморожувати) і обсмажуйте до готовності, приблизно 3-5 хвилин. Вимкніть вогонь.

В окремій великій мисці збийте яйця та молоко. Поступово додайте суміш грибів та шпинату, постійно помішуючи. Приправити мускатним горіхом.

Просійте борошно в овочеву суміш і продовжуйте перемішувати, поки борошняні грудочки не зникнуть. Потім додайте нарізаний сир фета і добре перемішайте.

Ще вилийте суміш начинки у підготовлену форму для пирога із тестом. Випікайте в розігрітій духовці 40-45 хвилин або поки начинка пирога не стане твердою і золотистою. Готовність можна перевірити, встромивши в центр зубочистку: якщо вона чиста, то пиріг готовий.

Ось і все, дайте пирогу постояти близько 5 хвилин, перш ніж розрізати.

Читайте також:

Від цього запаху запаморочиться голова: рецепт жаркого-запіканки з риби з салом і цибулькою

Ніжні, соковиті та неймовірно смачні: рецепт рубаних курячих котлет з рисом та болгарським перцем

Закуска, яка прикрасить будь-який стіл: рецепт оселедцевого салату з сирною заправкою та картоплею