Домашня соковита і апетитна шаурма має настільки приголомшливий і насичений смак, що приготувавши її раз, ви однозначно готуватимете її знову і знову. У цій статті ділимося найоригінальнішим рецептом домашньої шаурми – завочуємо вінегрет у тонкий вірменський лаваш і злегка підрум'янюємо його на сковороді.

Вінегрет – смачний та корисний салат, улюблений багатьма людьми. Варіацій вінегрету існує багато, так само, як і його подання.

Насамперед підготуйте необхідні продукти:

  • лаваш тонкий – 220 г (3 листа);
  • картопля – 350 г;
  • буряк – 200 г;
  • морква – 100 г;
  • огірки солоні – 230 г;
  • квасоля консервована – 100 г;
  • цибуля зелена – 25 г;
  • свіжа петрушка – 15 г;
  • олія – 45-60 мл + 20 мл для обсмажування лаваша;
  • сіль за смаком.

Буряк, морква, картопля потрібно добре вимити та залити холодною водою.

Всі овочі відваріть до готовності:

Популярні новини зараз

Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули

Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще
  • буряк близько 1 години;
  • картопля та морква 20-25 хвилин.

Всі готові овочі виймаємо з води та залишаємо остигати.

Варену картоплю та моркву очищаємо від шкірки і нарізаємо маленькими кубиками. Викладаємо в миску.

Солоні огірки нарізаємо маленькими кубиками і відправляємо в миску до моркви та картоплі.

Консервовану квасолю промиваємо під холодною водою, потім даємо стекти воді. Додаємо квасолю до інших компонентів салату.

Зелену цибулю та петрушку дрібно нарізаємо і відправляємо в миску.

Буряк очищаємо, нарізаємо маленькими кубиками і додаємо в миску з овочами.

Додаємо сіль та олію (45-60 мл) і перемішуємо салат.
Кожен лаваш потрібно розрізати на 2 частини – має вийти 6 прямокутників розміром 18х27 см.

На прямокутник із лаваша викладаємо начинку із салату.

Спочатку загортаємо 2 короткі краї, потім довгі краї загортаємо у вигляді конверта і перевертаємо конверт швом вниз.

Робимо так з усіма шматочками лаваша та вінегретом.

Можна відправити конвертики до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 5 хвилин. Але якщо лаваш спочатку не золотистий, а досить блідий, краще підсмажити конвертики на сковороді.
Розігріваємо сковороду з олією (20 мл) і викладаємо туди вінегрет у лаваші. Обсмажуємо на середньому вогні приблизно по 1-2 хвилини з кожного боку.

Читайте також:

Їжа для всієї родини: рецепт гарячих сосисок у конвертах

Його називають "Весняна насолода": рецепт салату з молодою редискою, куркою та яйцем

Справжній весняний хіт: рецепт салату з молодої капусти з кропивою та сметаною