Домашня соковита і апетитна шаурма має настільки приголомшливий і насичений смак, що приготувавши її раз, ви однозначно готуватимете її знову і знову. У цій статті ділимося найоригінальнішим рецептом домашньої шаурми – завочуємо вінегрет у тонкий вірменський лаваш і злегка підрум'янюємо його на сковороді.
Вінегрет – смачний та корисний салат, улюблений багатьма людьми. Варіацій вінегрету існує багато, так само, як і його подання.
Насамперед підготуйте необхідні продукти:
- лаваш тонкий – 220 г (3 листа);
- картопля – 350 г;
- буряк – 200 г;
- морква – 100 г;
- огірки солоні – 230 г;
- квасоля консервована – 100 г;
- цибуля зелена – 25 г;
- свіжа петрушка – 15 г;
- олія – 45-60 мл + 20 мл для обсмажування лаваша;
- сіль за смаком.
Буряк, морква, картопля потрібно добре вимити та залити холодною водою.
Всі овочі відваріть до готовності:
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
- буряк близько 1 години;
- картопля та морква 20-25 хвилин.
Всі готові овочі виймаємо з води та залишаємо остигати.
Варену картоплю та моркву очищаємо від шкірки і нарізаємо маленькими кубиками. Викладаємо в миску.
Консервовану квасолю промиваємо під холодною водою, потім даємо стекти воді. Додаємо квасолю до інших компонентів салату.
Зелену цибулю та петрушку дрібно нарізаємо і відправляємо в миску.
Буряк очищаємо, нарізаємо маленькими кубиками і додаємо в миску з овочами.
На прямокутник із лаваша викладаємо начинку із салату.
Спочатку загортаємо 2 короткі краї, потім довгі краї загортаємо у вигляді конверта і перевертаємо конверт швом вниз.
Робимо так з усіма шматочками лаваша та вінегретом.
Можна відправити конвертики до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 5 хвилин. Але якщо лаваш спочатку не золотистий, а досить блідий, краще підсмажити конвертики на сковороді.
Розігріваємо сковороду з олією (20 мл) і викладаємо туди вінегрет у лаваші. Обсмажуємо на середньому вогні приблизно по 1-2 хвилини з кожного боку.
Читайте також:
Їжа для всієї родини: рецепт гарячих сосисок у конвертах
Його називають "Весняна насолода": рецепт салату з молодою редискою, куркою та яйцем
Справжній весняний хіт: рецепт салату з молодої капусти з кропивою та сметаною