Картопляні зрази нагадують капустяні пиріжки, але вони виходять ніжнішими. Начинка з молодої капусти виходить ароматною, ніжною та смачною. Незважаючи на те, що ця овочева страва, вона дуже ситна і має насичений смак.

Інгредієнти (на 3 порції):

Молода білокачанна капуста: 300 г.

Картопля (очищена): 500 г.

Цибуля: 60 р.

Морква (очищена): 50 г

Популярні новини зараз

Таке не продається в жодному магазині: рецепт домашньої ліверної ковбаси, якої завжди здається мало

Старовинна українська закуска: рецепт сала в розсолі, яке закривається у банку

Як приготувати смачний домашній сир в духовці. Старовинний рецепт

Назвали "дівчинкою за викликом": як виглядає дочка Івана Урганта. Але схожа на хлопчика

Показати ще

Яйце: 1 шт.

Борошно: 115 р.

Томатна паста: 30 г

Часник сушений: 0,5 чайної ложки.

Сіль за смаком.

Перець чорний мелений: на смак.

Рослинна олія: 60-75 мл.

Вершкове масло: 30 г.

Інструкції:

Очистіть і вимийте картоплю, потім наріжте її великими шматочками.

Покладіть його в каструлю, залийте невеликою кількістю води і додайте трохи солі.

Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 25 хвилин до готовності.

Злийте воду і дайте картоплі постояти без кришки 1 хвилину, щоб вона висохла.

Розімніть його до отримання однорідної маси, при необхідності додавши вершкове масло та сіль. Дайте картопляному пюре охолонути.

Потім очистіть і дрібно наріжте цибулю.

Очищену моркву натріть на великій тертці.

Капусту шаткуємо тонкими смужками.

На сковороді розігрійте 30 мл олії, потім обсмажте цибулю та моркву близько 5 хвилин до м'якості та золотистості.

Додайте нашатковану капусту, перемішайте і готуйте ще 2-3 хвилини.

Розведіть томатну пасту в 50 мл теплої води та додайте до овочів.

Приправте сіллю, меленим чорним перцем та сушеним часником. Розмішайте добре.

Накрийте кришкою і гасіть на слабкому вогні близько 10 хвилин. Якщо є зайва рідина, готуйте без кришки ще 2-3 хвилини, доки вона не випарується.

Зніміть з вогню і дайте охолонути начинці.

Після цього злегка збийте яйце і додайте його в пюре, що остигло.

Змішайте 75 г муки до однорідної маси.

Вологими руками візьміть близько 60 г картопляної суміші та сформуйте коржик.

У центр коржика викладіть частину капустяної начинки.

Обережно з'єднайте краї, щоб повністю покрити начинку, надаючи їй круглу форму.

Залишиться обваляти зрази в борошні, що залишилося (40 г), струсивши надлишки.

У сковороді розігрійте достатню кількість олії, щоб покрити дно (близько 2-3 столових ложок).

Обсмажуйте зрази з кожного боку середньому вогні близько 2-3 хвилин до золотистого кольору.

Після цього перекладіть на паперову серветку, щоб увібрала зайву олію.

Повторіть те ж саме з зразами, що залишилися, додаючи при необхідності ще масла.

Читайте також:

Літній, корисний та швидкий: рецепт салату з редискою, бринзою, шпинатом та одним смачним секретом

Ви не уявляєте собі цей аромат і смак: рецепт пирога-равлика з лавашу з сиром і полуницею

Ви навіть не здогадувалися про цю смакоту: рецепт "чебуреків" з капустяного листя з курячим фаршем