Куряче філе – 350 г Кабачок – 250 г Цибуля ріпчаста – 100 г Морква – 100 г Лаваш – 100 г Яйця – 4 шт. Вершки жирністю 33% - 25 мл Часник – 5 г Трави прованські сушені – 1 ч. ложка Сіль за смаком Перець чорний мелений – за смаком Олія - ​​15-30 мл + для підготовки форми

Куряче м'ясо вимийте та обсушіть серветкою. Наріжте невеликими шматочками. Перемістіть у чашу блендера.

Подрібніть до консистенції фаршу. Можна пропустити через м'ясорубку.

У сковороді розігрійте олію. Викладіть курячий фарш. Помішуючи лопаткою, щоб розбити м'ясні грудочки, обсмажте 8-10 хвилин|мінути| на помірному вогні.

Моркву, часник та цибулю очистіть і вимийте. Наріжте довільними шматочками.
Кабачок наріжте середніми шматочками.

Нарізані овочі перемістіть у миску блендера. Подрібніть до отримання дрібних шматочків.

Подрібнені овочі додайте в сковороду фаршу. Перемішайте. Готуйте 8-10 хвилин на середньому вогні, помішуючи, щоб більша частина соку випарувалася.

Начинку з курячого фаршу та овочів підсоліть та поперчіть, посипте прованськими травами. Перемішайте та зніміть з вогню.

Популярні новини зараз

5 цифр, які принесуть вам успіх у всіх сферах життя: як правильно спрямувати енергію в потрібне русло

Катерина Полтавська у 40-річчя Остапчука вивалила несподівану правду про чоловіка: "Ти часто знецінюєш"

Готуватимете каструлями на кожне свято: рецепт морквяного салату з квасолею

Відстрочка від мобілізації закінчиться цієї осені: ТЦК ошелешили українців

Показати ще

Духовку увімкніть для розігріву до 200 градусів.
Форму для запікання (28х19 см) змастіть олією. Застеліть форму лавашем таким чином, щоб він закрив дно та бічні сторони, а краї звисали з форми.

Викладіть на застеляне лавашем дно форми начинку, рівномірно розподіляючи.

Яйця розбийте у глибоку миску.

Збовтайте віночком до однорідності.

Вилийте яєчну суміш на начинку.

Закрийте начинку звисаючими смужками лаваша, по черзі змащуючи вершками.

Відправте в розігріту духовку, запікайте при температурі 200 градусів 30-35 хвилин до рум'яної скоринки. Час запікання залежить від потужності духовки.

Запіканка з лаваша з курячим фаршем, кабачком та морквою готова. Дайте трохи охолонути.

Вийміть запіканку з|із| форми.

Розріжте запіканку та подавайте до столу.

Читайте також:

Ніжні, соковиті та неймовірно смачні: рецепт рубаних курячих котлет з рисом та болгарським перцем

Вам захочеться пити її прямо з тарілки: рецепт найсмачнішої підливи для котлет, в яку ви закохаєтеся

Їх з'їдають відразу по три штуки: рецепт рубаних курячих котлет із кукурудзою