Куряче філе – 350 г Кабачок – 250 г Цибуля ріпчаста – 100 г Морква – 100 г Лаваш – 100 г Яйця – 4 шт. Вершки жирністю 33% - 25 мл Часник – 5 г Трави прованські сушені – 1 ч. ложка Сіль за смаком Перець чорний мелений – за смаком Олія - 15-30 мл + для підготовки форми
Куряче м'ясо вимийте та обсушіть серветкою. Наріжте невеликими шматочками. Перемістіть у чашу блендера.
Подрібніть до консистенції фаршу. Можна пропустити через м'ясорубку.
У сковороді розігрійте олію. Викладіть курячий фарш. Помішуючи лопаткою, щоб розбити м'ясні грудочки, обсмажте 8-10 хвилин|мінути| на помірному вогні.
Моркву, часник та цибулю очистіть і вимийте. Наріжте довільними шматочками.
Кабачок наріжте середніми шматочками.
Подрібнені овочі додайте в сковороду фаршу. Перемішайте. Готуйте 8-10 хвилин на середньому вогні, помішуючи, щоб більша частина соку випарувалася.
Начинку з курячого фаршу та овочів підсоліть та поперчіть, посипте прованськими травами. Перемішайте та зніміть з вогню.
5 цифр, які принесуть вам успіх у всіх сферах життя: як правильно спрямувати енергію в потрібне русло
Катерина Полтавська у 40-річчя Остапчука вивалила несподівану правду про чоловіка: "Ти часто знецінюєш"
Готуватимете каструлями на кожне свято: рецепт морквяного салату з квасолею
Відстрочка від мобілізації закінчиться цієї осені: ТЦК ошелешили українців
Духовку увімкніть для розігріву до 200 градусів.
Форму для запікання (28х19 см) змастіть олією. Застеліть форму лавашем таким чином, щоб він закрив дно та бічні сторони, а краї звисали з форми.
Викладіть на застеляне лавашем дно форми начинку, рівномірно розподіляючи.
Збовтайте віночком до однорідності.
Вилийте яєчну суміш на начинку.
Закрийте начинку звисаючими смужками лаваша, по черзі змащуючи вершками.
Відправте в розігріту духовку, запікайте при температурі 200 градусів 30-35 хвилин до рум'яної скоринки. Час запікання залежить від потужності духовки.
Запіканка з лаваша з курячим фаршем, кабачком та морквою готова. Дайте трохи охолонути.
Вийміть запіканку з|із| форми.
Розріжте запіканку та подавайте до столу.
Читайте також:
Ніжні, соковиті та неймовірно смачні: рецепт рубаних курячих котлет з рисом та болгарським перцем
Вам захочеться пити її прямо з тарілки: рецепт найсмачнішої підливи для котлет, в яку ви закохаєтеся
Їх з'їдають відразу по три штуки: рецепт рубаних курячих котлет із кукурудзою