Ікра з моркви була винайдена мешканцями Тунісу. Вона настільки смачна, ароматна та корисна, що стане чудовим рецептом на зиму.
І справді, морквяна ікра є відмінним доповненням до круп, м'ясних та рибних продуктів. А ще її можна мазати на хліб – такий бутерброд стане чудовою закускою.
Отже, щоб приготувати ікру з моркви на зиму, знадобиться такий набір продуктів:
- морква – 800 грам;
- помідори – 300 грам;
- часник – 3 зубчики;
- цукор – 1 стол.л.;
- сіль – 0.5 стол.л.;
- столовий оцет (9%) – 1 стол.л.;
- олія - 3 стол.л.
Важливо!
- Потрібно заздалегідь простерилізувати банки зручним способом і прокип'ятити кришки, якими їх закриватимете.
Моркву помийте та очистіть. Якщо вона тільки з грядки, то її досить потерти грубою щіточкою, щоб видалити забруднення, шкірку не обов'язково знімати. Моркву наріжте на маленькі шматочки.
Покладіть шматочки моркви в чашу блендера і подрібніть. Якщо ви використовуєте свіжі помідори, також подрібніть їх окремо блендером в пюре.
Листопад змінить життя цих знаків Зодіаку: кого чекають справжній успіх і удача
Висаджуєте яблуні восени – не забудьте додати це до ями: секрети досвідчених садівників
Стосується кожного, хто має авто: водіїв чекають серйозні штрафи
Які доплати до пенсії отримають українці – не густо, але на гречку, сіль та оцет вистачить
Часник очистіть та пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці.
На сковороду з товстим дном або в сотейник викладете подрібнену моркву, налийте олію (його можна взяти від 2 до 4 столових ложок залежно від того, наскільки жирну ікру ви хочете отримати), додайте цукор та сіль. Гасіть овочеву суміш на середньому вогні протягом 15 хвилин з моменту її закипання.
Додати пюре з помідорів, часник, добре все перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин. Потім в овочеву суміш додайте оцет і тушкуйте ще протягом 10 хвилин.
Гарячу овочеву суміш розкладіть за заздалегідь простерилізованими банками і закатайте їх стерильними кришками. Переверніть банки вгору дном, накрийте ковдрою або щільним рушником і залиште при кімнатній температурі до повного остигання. Охолоджену ікру приберіть на зберігання в прохолодне місце.
Зазначимо, що тушкована морква чудово регулює травлення, тому її рекомендується включати до раціону під час боротьби із зайвою вагою. А ще цей овоч сприяє виведенню шлаків та токсинів, швидкому та м'якому випорожненню кишечника. Морква оновлює клітини печінки та нирок, має легку сечогінну та жовчогінну дію.
Читайте також:
Ідеально з картоплею: рецепт помідорів у томатному соку на зиму – одна банка розійдеться за півдня
Чим підгодувати буряк влітку, щоб він був великим, соковитим і солодким: ви хвалитися цією хитрістю
Люди відкривають банку за банкою: рецепт апетитних огірків у томатній заливці на зиму