Щоб заготовити помідори в желе з желатином на зиму з цибулею, насамперед підготуйте необхідні інгредієнти:

Помідори – приблизно 700 гр.;
Цибуля ріпчаста - 1 штука;
Часник – 2 зубчики;
Лавровий лист – 1 штука;
Перець горошком – 5 штук;
Кріп (насіння кропу 2 відгалуження від парасольки) - за смаком
Вода – 2 склянки;
желатин – 1 стол.л.;
цукор – 1 стол.л.;
сіль – 0.5 стіл. л.;
столовий оцет (9%) – 1.5 стол.л.
важливо!
  • Беріть стиглі, щільні томати (ідеально підійде сорт "Сливка"). Вибирайте невеликі плоди. Їх зручніше буде розмістити в банку і вони краще просочаться розсолом.
Спочатку потрібно замочити желатин. Залийте його однією склянкою кип'яченої холодної води і залиште набухати хвилин на 30-40, поки робитимете всю решту роботи.
Помийте томати, зріжте плодоніжки, наріжте кружальцями завтовшки близько 1 см. Або просто розріжте навпіл.
Помийте цибулю середнього розміру. Очистіть його від лушпиння. Наріжте тонкими кільцями. Щоб цибульний сік не дратував слизову оболонку очей, промийте ніж і цибулину холодною водою.
Два зубчики часнику почистіть, промийте і наріжте тонкими пластинками.
Для маринаду закип'ятіть у каструлі 2 склянки якісної фільтрованої води. Всипте цукор, сіль|соль|. Розмішуйте до повного розчинення кристалів солі та цукру.
У суху стерилізовану банку на дно покладіть спеції чорний перець горошком, лавровий лист, парасольку кропу, часник. Потім викладіть по черзі кільця помідорів та цибулі.
важливо!
  • Якщо ви розрізали томати навпіл, викладайте їх зрізом вниз.

Коли маринад закипить, вимкніть вогонь, вилийте в маринад набряклий желатин і розмішайте до розчинення.

Влийте в маринад 9% столовий оцет, розмішайте і залийте гарячим маринадом помідори по плічка банки.

Візьміть глибоку та широку каструлю. Застеліть дно кухонним рушником. Поставте банки туди. Накрийте їх прокип'яченими кришками. Рідина має доходити до «плічок» ємностей. Доведіть до кипіння. Зменшіть нагрівання до мінімального та стерилізуйте приблизно 15 хвилин. Обережно дістаньте банки із каструлі та герметично закатайте ключем кришки.

Банки поставте вгору дном, укутайте ковдрою і залиште остигати приблизно на добу. Зберігати заготівлю слід у прохолодному місці, наприклад, льоху. Перед вживанням банку охолодіть у холодильнику, щоб желе схопилося.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Субсидія до 21 тисячі гривень: хто може отримати і на що розрахована така допомога

Геловін вже завтра: що заборонено робити 31 жовтня та які є обряди

Відключень світла не уникнути: Укренерго попередив, скільки будемо без електроенергії

Скільки триватиме мобілізація в Україні

Показати ще

Ідеально з картоплею: ​​рецепт помідорів у томатному соку на зиму – одна банка розійдеться за півдня

Чим підгодувати буряк влітку, щоб він був великим, соковитим і солодким: ви хвалитися цією хитрістю

Люди відкривають банку за банкою: рецепт апетитних огірків у томатній заливці на зиму