Томатний маринад підходить для маринованих огірків не гірше, ніж традиційний розсіл із води, солі, цукру та оцту.

Огірки в томатному соусі готуються просто та досить швидко. Заливка зі свіжих помідорів, часнику та спецій надає огіркам солодкуватий смак та неймовірний аромат.

Необхідні продукти:

  • огірки – 5 кг.;
  • помідори – 2 кг.;
  • часник – 200 грам;
  • рослинна олія – 250 грам;
  • сіль – 3 стол.л.;
  • цукор - 250 грам;
  • оцтова есенція – 3 стол.л.
Насамперед готується заливка. Для цього підготовлені помідори необхідно попередньо очистити від шкірки. Вона зніметься дуже легко, якщо овочі обдати окропом. Вже очищені помідори слід подрібнити в кашку за допомогою блендера або м'ясорубки.
У цю масу додається сіль, цукор і олія у кількості, зазначеній у рецептурі. Заливання доводиться до кипіння в каструлі на невеликому вогні. Далі її потрібно варити протягом 10 хвилин.
Огірки солоного сорту (колючі) потрібно вимити під проточною водою і зрізати кінчики з обох боків. Підготовлені огірки нарізаються кружальцями завтовшки приблизно 1см.
Часник дрібно рубається ножем.
Огірки вирушають у каструлю з киплячою томатною заливкою. Варяться вони 20 хвилин від початку кипіння.
На останньому етапі додаються подрібнений часник та необхідна норма оцту. Все ретельно перемішується.
Банки необхідно підготувати заздалегідь простерилізувати. У них закладаються огірки разом із заливкою.
Потім закатайте банки металевими кришками, укутайте теплим рушником і залиште до охолодження.
Після повного остигання огірки можна прибирати на зберігання у темне прохолодне місце.
Зазначимо, що багатьом може здатися дивним поєднання огірків з помідорами, проте насправді такий салат дуже смачний і взимку - просто як знахідка до вечері як гарнір до основної страви або як закуска до святкового столу.
Читайте також:

Ідеально з картоплею: ​​рецепт помідорів у томатному соку на зиму – одна банка розійдеться за півдня

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Швидко та дуже апетитно: рецепт тушкованої молодої капусти з курячим фаршем та томатною пастою