Така закуска вразить ваших близьких та гостей дуже цікавим, пікантним смаком.
Щоб законсервувати на зиму помідори фаршировані часником та болгарським перцем, насамперед потрібно зібрати весь набір продуктів:
  • помідори – 1 кг.;
  • болгарський перець – 2 штуки;
  • часник – 7 зубчиків;
  • петрушка – 30 грам;
  • перець гострий стручковий -2 г;
  • цукор 1.5 стол.
  • сіль – 1 стол.л.;
  • столовий оцет – 1 стол.л.;
  • вода - 0.7 л.;
  • лавровий лист – 3 штуки;
  • перець горошком – 5 штук.

важливо!

  • Помідори для такої заготівлі потрібно обов'язково брати тверді, міцні та невеликого розміру.
  • Болгарський перець для розмаїття можна взяти різнобарвний.

Помідори та болгарський перець ретельно промийте під проточною водою, дайте воді стекти з овочів.

У перцю виріжте плодоніжки і видаліть їх із насінням. Наріжте їх дрібною соломкою чи кубиками.

Зелень петрушки ретельно промийте, просушіть і дрібно наріжте.

Часник очистіть від лушпиння і дрібно порубайте ножем. Перемішайте із петрушкою.

У кожному помідорі вирізати місце, де кріпиться плодоніжка. Далі кожен помідор розрізати ножем навпіл, але не до кінця, щоб він тримав форму, не розвалювався.

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Показати ще

У зріз кожного помідора потрібно покласти кілька шматочків болгарського перцю, подрібнені часник та зелень петрушки.

Для заготівлі краще використати 0,5 л банки. Їх потрібно простерилізувати будь-яким звичним способом: на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки вимийте і прокип'ятіть, висушіть.

Для розсолу воду закип'ятити, покласти сіль та цукор, перемішати. Всипати перець горошком та лаврове листя, варити 5 хвилин. Потім влийте оцет. Доведіть до кипіння, вимкніть вогонь.

На дно кожної банки покладіть шматочок гіркого перцю, трохи самої начинки. Зверху щільно покладіть нафаршировані помідори в банки.

Залийте киплячим маринадом помідори у банках. Накрийте кришками. Залишіть на півгодини. Потім маринад злийте назад у каструлю, знову доведіть до кипіння. Знову залийте їм помідори у банках. Накрийте кришками банки і простерилізуйте близько 20 хвилин.

Після стерелізації банки закатайте, переверніть їх вгору дном і укутайте ковдрою, залиште при кімнатній температурі до охолодження. Зберігайте у прохолодному місці.

Читайте також:

А тепер уявіть, наскільки це смачно під м'ясо: рецепт маринованого салату з помідорами, цибулею та медом

У неї закохуються після першого шматочка: рецепт апетитної кабачкової піци з сиром, ковбасою та помідорами

Шикарна закуска на будь-який випадок: рецепт грузинського салату з баклажанами, помідорами та сиром