- помідори – 1 кг.;
- болгарський перець – 2 штуки;
- часник – 7 зубчиків;
- петрушка – 30 грам;
- перець гострий стручковий -2 г;
- цукор 1.5 стол.
- сіль – 1 стол.л.;
- столовий оцет – 1 стол.л.;
- вода - 0.7 л.;
- лавровий лист – 3 штуки;
- перець горошком – 5 штук.
важливо!
- Помідори для такої заготівлі потрібно обов'язково брати тверді, міцні та невеликого розміру.
- Болгарський перець для розмаїття можна взяти різнобарвний.
Помідори та болгарський перець ретельно промийте під проточною водою, дайте воді стекти з овочів.
У перцю виріжте плодоніжки і видаліть їх із насінням. Наріжте їх дрібною соломкою чи кубиками.
Зелень петрушки ретельно промийте, просушіть і дрібно наріжте.
Часник очистіть від лушпиння і дрібно порубайте ножем. Перемішайте із петрушкою.
У кожному помідорі вирізати місце, де кріпиться плодоніжка. Далі кожен помідор розрізати ножем навпіл, але не до кінця, щоб він тримав форму, не розвалювався.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
У зріз кожного помідора потрібно покласти кілька шматочків болгарського перцю, подрібнені часник та зелень петрушки.
Для заготівлі краще використати 0,5 л банки. Їх потрібно простерилізувати будь-яким звичним способом: на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки вимийте і прокип'ятіть, висушіть.
Для розсолу воду закип'ятити, покласти сіль та цукор, перемішати. Всипати перець горошком та лаврове листя, варити 5 хвилин. Потім влийте оцет. Доведіть до кипіння, вимкніть вогонь.
На дно кожної банки покладіть шматочок гіркого перцю, трохи самої начинки. Зверху щільно покладіть нафаршировані помідори в банки.
Залийте киплячим маринадом помідори у банках. Накрийте кришками. Залишіть на півгодини. Потім маринад злийте назад у каструлю, знову доведіть до кипіння. Знову залийте їм помідори у банках. Накрийте кришками банки і простерилізуйте близько 20 хвилин.
Після стерелізації банки закатайте, переверніть їх вгору дном і укутайте ковдрою, залиште при кімнатній температурі до охолодження. Зберігайте у прохолодному місці.
Читайте також:
Шикарна закуска на будь-який випадок: рецепт грузинського салату з баклажанами, помідорами та сиром