Кожна господиня знає, що особливий кисло-солодкий смак порічки чудово поєднується з м'ясом. А ще ця ягода багата на вітаміни та антиоксиданти, що робить соус і смачним, і корисним одночасно.

Отже, щоб приготувати вишуканий соус із смородини, знадобиться такий набір продуктів:

  • смородина червона – 500 г;
  • цукор – 250 г;
  • оцет 9% - 50 мл;
  • гвоздика мелена – 0,5 ч. ложки;
  • перець запашний мелений – 0,25 ч. ложки;
  • перець чорний мелений – 0,25 ч. ложки;
  • кориця мелена – 0,25 ч. ложки;
  • сіль - 0,25-0,5 ч. ложки (за смаком).

З цієї кількості продуктів виходить баночка об'ємом 300-350 мл.

Банку та кришку вимиваємо теплою водою з додаванням харчової соди, а потім ретельно обполіскуємо чистою водою. Стерилізуємо банку будь-яким зручним способом приблизно 10-15 хвилин.

Червону смородину промиваємо, обриваємо ягоди з гілочок. Подрібнюємо за допомогою блендера або розтираємо товкачем у пюре.

Далі перетираємо смородинову масу через металеве сито, щоб позбавитися від макухи.

Для варіння соусу необхідний посуд, який не окислюється і рівномірно розподіляє температуру. Вливаємо в неї отриманий смородиновий сік, додаємо цукор і ставимо на вогонь. Помішуючи, нагріваємо масу, щоб розчинився цукор, але не кип'ятимо.

Популярні новини зараз

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Додаємо сіль, корицю, гвоздику, чорний перець, запашний перець та перемішуємо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою та готуємо соус протягом 30 хвилин. За цей час соус кілька разів перемішуємо.

Наприкінці вливаємо оцет і вимикаємо вогонь.

Гарячий соус акуратно вливаємо у стерилізовану банку та герметично закочуємо банку стерилізованою кришкою.

Загорнуту банку перевертаємо вгору дном, накриваємо ковдрою і залишаємо так до повного остигання.

Зберігати консервацію необхідно у прохолодному темному місці.

Смородиновий соус до м'яса можна використовувати одразу, а можна закатати у банку, на зиму.

Подавайте соус до запеченого або смаженого м'яса - свинини, яловичини, качки або індички. Він надасть страві особливого шарму.

Крім того, рекомендується використовувати соус як один із інгредієнтів маринаду або грилювання м'яса. Це надасть страві неймовірного аромату.

Читайте також:

Спробуйте цю красу з пельменями або макаронами: рецепт смачного соусу з помідорів з цибулею, часником та зеленню

Не зрівняється ні з яким кетчупом: рецепт найсмачнішого домашнього соусу з помідорів на зиму

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт узбецьких пельменів "Чучвара" з рубаного м'яса в томатному соусі