Роль сала у раціоні українців велика, не дарма ж його називають "українським наркотиком". Його їдять не лише солоним, а й солодким, із патокою. Традиційний спосіб засолювання сала – просто сіллю, це класика, але сьогодні ми додамо ще часник та паприку, вийде дуже смачно. Сало в банку з часником у пряному розсолі готується дуже просто, головне витримати час засолювання, коли руки так і тягнуться спробувати хоч трохи.
І справді, тарілка з тоненько нарізаними платівками ніжно-рожевого сала викликає рясне слиновиділення навіть у ситої людини. А якщо покласти делікатес на шматочок чорного хліба і додати вареної картоплі, то взагалі вийде шедевр народної кулінарії. Здивуйте друзів та рідних – засоліть сало за цікавим рецептом.
Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти:
- сало – 300 грам;
- часник – 40 грам;
- лавровий лист – 3 штуки;
- перець горошком (чорний) – 5 штук;
- сіль – 60 грам;
- кріп (насіння) – 5 грам;
- вода - 700 мл;
- перець - 15 грам;
- перець червоний мелений - 2.5 г.
Сало вимийте у холодній воді, ретельно обсушіть.
Найкраще для цього рецепту брати сало зі спини або бічних частин свинячої туші, оскільки воно ніжніше. Вибирайте сало завтовшки від 3 до 6 см.
Як зрозуміти що сало гарне
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Шкірка має бути тонкою і світлою, мати тавро, що підтверджує якість продукції. Сало має бути білим, допускається слабкий рожевий відтінок. Жовтий і сірий відтінки показують, що препарат свіжий. Хороше сало щільне та пружне, без сторонніх неприємних запахів, не липке.
Воду у каструлі поставте на сильний вогонь. Коли рідина стане теплою, насипте сіль (чайну ложку залиште), перемішайте до розчинення.
Часник очистіть, дрібно поріжте.
У киплячий розсіл викладіть перець горошком, насіння кропу, лавровий листок, дайте покипіти ще 2-3 хвилини.
Тим часом з'єднайте подрібнений часник з сіллю, що залишилася, перетріть за допомогою тильного боку столової ложки. Суміш, що вийшла, викладіть в розсіл і приберіть з вогню.
Дайте розсолу охолонути до кімнатної температури. Щоб прискорити процес, наберіть у велику ємність холодну воду та поставте в неї каструлю.
Сало розріжте на 2-3 частини, викладіть у миску, залийте розсолом, закрийте кришкою і відправте в холодильник на три доби.
Після закінчення зазначеного часу вийміть сало з розсолу , обсушіть паперовими рушниками, натріть сумішшю паприки та червоного меленого перцю з усіх боків.
Обсушіть, загорніть у фольгу та відправте в холодильник на зберігання.
Читайте також: