Роль сала у раціоні українців велика, не дарма ж його називають "українським наркотиком". Його їдять не лише солоним, а й солодким, із патокою. Традиційний спосіб засолювання сала – просто сіллю, це класика, але сьогодні ми додамо ще часник та паприку, вийде дуже смачно. Сало в банку з часником у пряному розсолі готується дуже просто, головне витримати час засолювання, коли руки так і тягнуться спробувати хоч трохи.

І справді, тарілка з тоненько нарізаними платівками ніжно-рожевого сала викликає рясне слиновиділення навіть у ситої людини. А якщо покласти делікатес на шматочок чорного хліба і додати вареної картоплі, то взагалі вийде шедевр народної кулінарії. Здивуйте друзів та рідних – засоліть сало за цікавим рецептом.

Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти:

  • сало – 300 грам;
  • часник – 40 грам;
  • лавровий лист – 3 штуки;
  • перець горошком (чорний) – 5 штук;
  • сіль – 60 грам;
  • кріп (насіння) – 5 грам;
  • вода - 700 мл;
  • перець - 15 грам;
  • перець червоний мелений - 2.5 г.

Сало вимийте у холодній воді, ретельно обсушіть.

Найкраще для цього рецепту брати сало зі спини або бічних частин свинячої туші, оскільки воно ніжніше. Вибирайте сало завтовшки від 3 до 6 см.

Як зрозуміти що сало гарне

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Показати ще

Шкірка має бути тонкою і світлою, мати тавро, що підтверджує якість продукції. Сало має бути білим, допускається слабкий рожевий відтінок. Жовтий і сірий відтінки показують, що препарат свіжий. Хороше сало щільне та пружне, без сторонніх неприємних запахів, не липке.

Воду у каструлі поставте на сильний вогонь. Коли рідина стане теплою, насипте сіль (чайну ложку залиште), перемішайте до розчинення.

Часник очистіть, дрібно поріжте.

У киплячий розсіл викладіть перець горошком, насіння кропу, лавровий листок, дайте покипіти ще 2-3 хвилини.

Тим часом з'єднайте подрібнений часник з сіллю, що залишилася, перетріть за допомогою тильного боку столової ложки. Суміш, що вийшла, викладіть в розсіл і приберіть з вогню.

Дайте розсолу охолонути до кімнатної температури. Щоб прискорити процес, наберіть у велику ємність холодну воду та поставте в неї каструлю.

Сало розріжте на 2-3 частини, викладіть у миску, залийте розсолом, закрийте кришкою і відправте в холодильник на три доби.

Після закінчення зазначеного часу вийміть сало з розсолу , обсушіть паперовими рушниками, натріть сумішшю паприки та червоного меленого перцю з усіх боків.

Обсушіть, загорніть у фольгу та відправте в холодильник на зберігання.

Читайте також: