Мариновані помідори черрі без оцту у банку оцінять усі не любителі маринадів. Це дуже просто, смачно і довго коштують, щонайменше рік простоять точно!
У цьому рецепті немає оцту, а пікантність надає мед, свіжий базилік та лимонна кислота.
Необхідні продукти:
- помідори сорту чері – 4 кг;
- цибуля ріпчаста (дрібна) - 8-10 штук;
- базилік свіжий – кілька гілочок;
- гірчиця (насіння) – 1 ч. ложка на кожну літрову банку;
- вода - 4 л.
Для маринаду (на 1 л. води):
- сіль – 1 ст. ложка;
- цукор – 3 ст. ложки;
- мед – 1 ст. ложка;
- лимонна кислота – 1 ч. ложка (без верху).
Зі зазначеної кількості продуктів виходить 8 літрових банок помідорів.
Для цього рецепту можна використовувати не тільки помідори сорту чері, але й будь-які помідори невеликого розміру.
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Помідори добре миємо. Ділимо за квітами - жовті та червоні.
Заповнюємо підготовлені (стерилізовані) банки помідорами чері до половини. На помідори в кожній банці укладаємо кілька промитих листочків базиліка (багато не кладіть) і невелику цибулину, очищену та розрізану навпіл. Заповнюємо половину, що залишилася, банки помідорами іншого кольору.
Вперше заливаємо помідори в банках окропом. Прикриваємо підготовленими кришками, і нехай вода в банках охолоне, за часом хвилин 20.
Варимо розсіл (точніше, маринад) – приблизно 4 літри. Кількість зручно заміряти по першому разу, коли розливаємо окріп. Сіль, цукор, мед та лимонна кислота - все це додаємо, коли вода закипить. Перемішали – і готово.
Заливаємо в банки приготовлений медовий розсіл (маринад) аж до верху. Щільно закриваємо кришками (закочуємо).
Забираємо повільно остигати під ковдру.
Зберігаються такі помідори і в підвалі, і в стінній шафі.
Читайте також:
Як правильно заморозити помідори на зиму, щоб вони були тільки з грядки
І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму