Мариновані помідори черрі без оцту у банку оцінять усі не любителі маринадів. Це дуже просто, смачно і довго коштують, щонайменше рік простоять точно!

У цьому рецепті немає оцту, а пікантність надає мед, свіжий базилік та лимонна кислота.

Необхідні продукти:

  • помідори сорту чері – 4 кг;
  • цибуля ріпчаста (дрібна) - 8-10 штук;
  • базилік свіжий – кілька гілочок;
  • гірчиця (насіння) – 1 ч. ложка на кожну літрову банку;
  • вода - 4 л.

Для маринаду (на 1 л. води):

  • сіль – 1 ст. ложка;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • лимонна кислота – 1 ч. ложка (без верху).

Зі зазначеної кількості продуктів виходить 8 літрових банок помідорів.

Для цього рецепту можна використовувати не тільки помідори сорту чері, але й будь-які помідори невеликого розміру.

Популярні новини зараз

Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Помідори добре миємо. Ділимо за квітами - жовті та червоні.

Заповнюємо підготовлені (стерилізовані) банки помідорами чері до половини. На помідори в кожній банці укладаємо кілька промитих листочків базиліка (багато не кладіть) і невелику цибулину, очищену та розрізану навпіл. Заповнюємо половину, що залишилася, банки помідорами іншого кольору.

Вперше заливаємо помідори в банках окропом. Прикриваємо підготовленими кришками, і нехай вода в банках охолоне, за часом хвилин 20.

Варимо розсіл (точніше, маринад) – приблизно 4 літри. Кількість зручно заміряти по першому разу, коли розливаємо окріп. Сіль, цукор, мед та лимонна кислота - все це додаємо, коли вода закипить. Перемішали – і готово.

Охолоджений окріп із банок зливаємо за допомогою спеціальної кришки. У кожну банку (літрову) додаємо по 1 чайній ложці насіння гірчиці. І більше нічого не треба – аромату базиліку та медового маринаду тут буде достатньо!

Заливаємо в банки приготовлений медовий розсіл (маринад) аж до верху. Щільно закриваємо кришками (закочуємо).

Забираємо повільно остигати під ковдру.

Зберігаються такі помідори і в підвалі, і в стінній шафі.

Читайте також:

Голодним точно ніхто не залишиться: рецепт ситної домашньої консервованої квасолі з помідорами та перцем

Як правильно заморозити помідори на зиму, щоб вони були тільки з грядки

І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму