Капуста по-корейськи на зиму - це ще один витвір народного мистецтва радянських та пострадянських переселенців із Кореї.

Так, маринована капуста по-корейськи – варіант для тих, кому набридла звичайна квашена. Ну і для тих, хто просто любить "гарячіше"!

Для приготування капусти корейською на зиму шматками потрібно взяти інгредієнти за списком:

  • капуста білокачанна – 1,5 кг;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • морква – 1 штука;
  • корінь імбиру – 2 ч.л.;
  • часник – 5 зубків;
  • сіль – 2 ч.л.;
  • цукор – 4 ч. ложки;
  • паприка - 0,5 чайної ложки;
  • оцет 9% – 30 мл.

Качан білокачанної капусти потрібно кілька разів ополоснути під проточною водою. Далі у качана капусти потрібно видалити верхнє листя і кочерижку, а листя нарізати на квадрати зі стороною близько 3 см - такими шматками ми ріжемо капусту, коли готуємо "лепестки".

Підготовлену капусту перекладіть у велику миску або емальований таз, посоліть, посипте цукром. Ретельно перемішайте і перетирайте руками, доки не з'явиться сік.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Обов'язкові атрибути закусок корейською - це корінь імбиру і часник. Їх потрібно очистити, а потім дрібно нарізати або натерти на дрібній тертці.

Цибулю потрібно очистити від лушпиння, промити і нарізати половинками кілець, якщо цибулина середніх розмірів.

Свіжу моркву чистимо, миємо та натираємо на спеціальну тертку. Морква має бути у вигляді довгих тонких смужок.

У великій мисці все перемішуємо руками.

Щільно вкладаємо закуску в підготовлені заздалегідь простерилізовані банки.

Заливаємо салат із капусти окропом, на баночку ємністю 500 мл наливаємо 1 столову ложку оцту. Для гостроти можна додати пекучий перець.

Закочуємо банки з капустою по-корейськи шматками на зиму, остуджуємо в перевернутому вигляді. Укутувати не треба. Заготовки найкраще зберігати у прохолодному сухому місці.

Таку закуску можна подати до будь-якої м'ясної чи рибної страви.

Читайте також:

І ніякої духовки: рецепт дивовижного капустяного заливного пирога на кефірі, який готується на сковорідці

Цією смакотою ви насолоджуватиметеся всю зиму: рецепт швидкої маринованої капусти з яблуками та морквою