Мармелад є улюбленими солодощами багатьох дітей та дорослих. Саме тому сьогодні можна побачити дуже велику різноманітність мармеладу на полицях магазинів. Ось тільки вся ця продукція виготовлена з натуральних компонентів, тому краще приготувати мармелад самому.
Продукти Яблука - 1,5 кг (1 кг очищених) Цукор — 950 г Цукор ванільний - 10 г Вода — 200 мл
важливо!
- Яблука вибирайте кислих сортів.
Очистіть яблука від шкірки та насіння. Наріжте очищені яблука невеликими шматочками.
Посуд для приготування мармеладу має бути з товстим дном, щоб фрукти та ягоди не пригоряли. Так, можна взяти казан або глибоку сковороду, сотейник - посуд, який рівномірно розподіляє тепло і не окислює продукти.
До яблучних шматочків влийте воду. Надішліть на помірний вогонь і доведіть до кипіння.
Накрийте кришкою і тушкуйте яблука на невеликому вогні, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою до м'якості. Це приблизно 25-30 хвилин, щоб яблучні шматочки стали м'якими та злегка розварилися.
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
Зважте готове пюре - має вийти 1 кг яблучного пюре.
Яблучне пюре можна перекласти у казанчик меншого розміру. Надішліть на помірний вогонь і прогрійте до закипання.
Як тільки маса почне побулькувати, зменшіть вогонь до мінімального, накрийте кришкою і уварюйте яблука 25-30 хвилин. Іноді перемішуйте. За цей час випарується зайва волога, і пюре ще більше загусне.
Всипте цукор. Додайте ванільний цукор. Добре перемішайте. Помішуючи на сильному вогні доведіть до кипіння. Завдяки цукру яблучне пюре стане рідкішим. З моменту закипання я уварювала його до загусання ще 50-60 хвилин на маленькому вогні, часто помішуючи лопаткою.
Підготуйте форму розміром приблизно 15х25 см. Застеліть пергаментом. Вилийте у форму яблучну масу та розрівняйте лопаткою. Вага яблучної маси – 1,6 кг.
Накрийте зверху харчовою плівкою в контакт із поверхнею, залиште повністю охолонути на кухні. Після цього відправте форму холодильник на 5-6 годин, до повного застигання мармеладу.
Зберігайте домашній мармелад у холодильнику не більше одного тижня.
Читайте також:
Як відрізнити справжній мед від підробки: допоможе крапля оцту – хитрість наших бабусь
І ніякого оцту: рецепт справжніх медових помідорів із гірчицею на зиму
Як прискорити обмін речовин за допомогою меду: збережіть цей народний рецепт