Субпродукти - чудова заміна м'яса. При цьому багато господинь стверджують, що мариновані курячі шлунки на смак майже як яловичина.
Необхідні продукти:
- курячі шлунки – 500 грам;
- цибуля ріпчаста - 1 штука;
- часник – 6 зубчиків;
- оцет (3% (якщо не дуже любите кисле, то оцет можна розбавити на свій смак водою)) - 50 мл;
- соєвий соус – 1 стол.л.;
- запашний перець – 0.5 чайн.л.;
- рослинна олія - 100 мл;
- цукрова пудра – 0.5 чайн.л.;
- петрушка – 50 грам;
- сіль – 1 чайн.л.
Важливо!
- Петрушку можна замінити на будь-яку іншу зелень: кріп, кінзу, селера. А можна додати лише потроху, від цього страва тільки заграє новими фарбами.
- Якщо ви не любите зелень зовсім, то можна обійтися без неї.
Курячі шлунки потрібно перебрати, вимити, зняти внутрішню жовту плівку та зчистити пластівці жиру зовні. Промиваємо їх у проточній воді.
Перекладіть курячі шлунки в каструлю, залийте водою, додайте|добавляйте| сіль|соль| і варіть на повільному вогні 40-50 хвилин|мінути| до м'якості.
Важливо!
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
- Готовність шлунків можна перевірити вилкою: протикаються – отже готові.
- Якщо у вас є скороварка, процес варіння шлунків можна скоротити з її допомогою вдвічі.
Готові курячі шлунки виймаємо шумівкою з води та даємо їм охолонути.
Остигли курячі шлунки нарізаємо соломкою.
Очищену цибулю нарізаємо півкільцями, додаємо її до курячих шлунків. Поливаємо соєвим соусом і кладемо цукрову пудру. Все ретельно перемішуємо.
Рослинна олія прогріваємо на сковороді та поливаємо курячі шлунки. Зелень петрушки дрібно рубаємо, часник пропускаємо через прес або дрібно ріжемо. Додаємо 3% оцет, перемішуємо та пробуємо на сіль, коригуємо під свій смак.
Накриваємо кришкою і ставимо маринуватися в холодильник щонайменше на 8 годин. У результаті виходить смачна, гостра страва, яку можна подавати, як закуску або салат, як самостійну страву або як гарнір.
Нагадаємо, що курячі шлунки або, як у народі кажуть, пупки – це повноцінний тваринний білок, який містить велику кількість корисних мінералів, мікроелементів та вітамінів.
Читайте також:
Вона не зрівняється навіть із найкращою магазинною: рецепт домашньої ковбаси з курячих грудок
Рецепт дивовижних крабових котлет, які подарують неземну насолоду, краще за курячі в сотні разів.
Справжня гуцульська смакота: рецепт курячих ніжок, запечених з квасолею та грибами