Насамперед потрібно підготувати необхідні продукти:
Гарбуз (очищений) - 700 г Помідори – 700 г (3 шт.) Перець солодкий червоний – 220 г (1 шт.) Часник - 5 зубчиків Перець гострий свіжий – 20 г (1 шт.) Зіра сушена - 1 ч. ложка Лимонний сік – 1 ч. ложка Сіль - за смаком Перець чорний мелений - за смаком Орегано сушений - 2 щіпкиГарбуз очистити від шкірки та нарізати середніми кубиками. Викласти гарбуз у каструлю з товстим дном, влити 250-300 мл води. Гасити 20-25 хвилин на повільному вогні, накривши каструлю кришкою.
З вареного гарбуза злити відвар в окрему ємність, тому що він, можливо, ще знадобиться.
Гарбуз розім'яти товкачем у пюре і злегка остудити.
Солодкий перець очистити від насіння та плодоніжки, потім нарізати середніми кубиками.
Гасити 15 хвилин|мінути| на повільному вогні, накривши каструлю кришкою.
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники
Маша Єфросиніна нарешті показала радість зустрічі з воїном ЗСУ: "Як сильно мені зараз потрібний"
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Часник очистити та пропустити через прес у каструлю з овочевою масою. Якщо необхідна рідкіша консистенція, можна додати гарбузовий відвар і довести до бажаної густоти. Потім варити ще 10 хвилин|мінути| на повільному вогні.
Перелити соус у блендер. Подрібнити. Можна скористатися занурювальним блендером.
Відправити соус знову в каструлю, довести до кипіння. Додати лимонний сік у соус, перемішати та прибрати з плити. Дати трохи охолонути.
Читайте також:
Таку смакоту захочеться їсти двома ложками: рецепт баклажанів у томатному соусі по-грузинськи
Схочеться пити прямо з банки: рецепт вишуканого сливового соусу Ткемалі на зиму
Просто ідеально під будь-яке м'ясо: рецепт "Соуса бідного парижанина", який варто спробувати