Насамперед потрібно підготувати необхідні продукти:

Гарбуз (очищений) - 700 г Помідори – 700 г (3 шт.) Перець солодкий червоний – 220 г (1 шт.) Часник - 5 зубчиків Перець гострий свіжий – 20 г (1 шт.) Зіра сушена - 1 ч. ложка Лимонний сік – 1 ч. ложка Сіль - за смаком Перець чорний мелений - за смаком Орегано сушений - 2 щіпки

Гарбуз очистити від шкірки та нарізати середніми кубиками. Викласти гарбуз у каструлю з товстим дном, влити 250-300 мл води. Гасити 20-25 хвилин на повільному вогні, накривши каструлю кришкою.

З вареного гарбуза злити відвар в окрему ємність, тому що він, можливо, ще знадобиться.

Гарбуз розім'яти товкачем у пюре і злегка остудити.

Помідори надрізати хрестоподібно, викласти в глибоку ємність і залити окропом. Залишити на 2-3 хвилини. Потім воду злити. Помідори очистити та нарізати маленькими кубиками.

Солодкий перець очистити від насіння та плодоніжки, потім нарізати середніми кубиками.

Гострий перець очистити від насіння та плодоніжки та дрібно нарізати.
У каструлю з гарбузом додати солодкий перець. Туди ж – помідори. Овочі посолити, поперчити, всипати зіру, орегано та гострий перець. Перемішати інгредієнти.

Гасити 15 хвилин|мінути| на повільному вогні, накривши каструлю кришкою.

Популярні новини зараз

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Часник очистити та пропустити через прес у каструлю з овочевою масою. Якщо необхідна рідкіша консистенція, можна додати гарбузовий відвар і довести до бажаної густоти. Потім варити ще 10 хвилин|мінути| на повільному вогні.

Перелити соус у блендер. Подрібнити. Можна скористатися занурювальним блендером.