Коли курка просочується пікантним маринадом кефіру з часником, гірчицею, каррі і чебрецем, а потім запікається поверх молодої картоплі, то м'ясо виходить соковитим, з цікавим смаком, а картопля - м'яка і ніжна.
І справді, кефір – це перевірений лаконічний маринад для приготування курки. Помірна кислотність продукту робить м'ясо м'яким та ніжним. Кефір не залишає сильного присмаку і чудово поєднується з будь-якими спеціями.
Необхідні продукти:
- картопля молода - 700 г;
- курячі стегна – 600 г;
- кефір - 250 мл;
- часник – 2 шт.;
- гірчиця – 1 чайна ложка;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- карі – 1/3 ч. ложки;
- чебрець - 1 ч. ложка;
- петрушка свіжа – 10 г;
- олія рослинна - 20 мл;
- цибуля червона ріпчаста (для подачі) - 40 г
Курячі стегна промиваємо, обсушуємо і кожне розрізаємо на 2 частини.
Посипаємо курку з усіх боків сіллю та перцем.
У миску з кефіром додаємо очищений і пропущений через часник і гірчицю. Всипаємо каррі, чебрець, мелений перець та 1/3 ч. ложки солі. Все перемішуємо.
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники
Важливо!
- Кефірний маринад надає страві м'якості та пікантності.
- Його часто вважають за краще, коли збираються на природу з дітьми: кефір робить м'ясо ніжним, а приправи не надто гострими.
Духовку розігріваємо до 190 градусів.
Картоплю вимиваємо за допомогою щітки або очищаємо та нарізаємо часточками.
Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо картоплю у форму. Картоплю злегка присолюємо.
Зверху викладаємо курячі стегна.
Накриваємо форму фольгою і поміщаємо в попередньо розігріту до 190-200 градусів духовку на 30-45 хвилин.
Потім знімаємо фольгу, знижуємо температуру до 180 градусів і запікаємо ще близько 30 хвилин, до рум'яної скоринки.
Розкладаємо готову страву по порціях, посипаємо кільцями червоної цибулі та петрушкою та подаємо.
Читайте також:
Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці
Вона не зрівняється навіть із найкращою магазинною: рецепт домашньої ковбаси з курячих грудок
Рецепт дивовижних крабових котлет, які подарують неземну насолоду, краще за курячі в сотні разів.
Справжня гуцульська смакота: рецепт курячих ніжок, запечених з квасолею та грибами