Коли курка просочується пікантним маринадом кефіру з часником, гірчицею, каррі і чебрецем, а потім запікається поверх молодої картоплі, то м'ясо виходить соковитим, з цікавим смаком, а картопля - м'яка і ніжна.

І справді, кефір – це перевірений лаконічний маринад для приготування курки. Помірна кислотність продукту робить м'ясо м'яким та ніжним. Кефір не залишає сильного присмаку і чудово поєднується з будь-якими спеціями.

Необхідні продукти:

  • картопля молода - 700 г;
  • курячі стегна – 600 г;
  • кефір - 250 мл;
  • часник – 2 шт.;
  • гірчиця – 1 чайна ложка;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • карі – 1/3 ч. ложки;
  • чебрець - 1 ч. ложка;
  • петрушка свіжа – 10 г;
  • олія рослинна - 20 мл;
  • цибуля червона ріпчаста (для подачі) - 40 г

Курячі стегна промиваємо, обсушуємо і кожне розрізаємо на 2 частини.

Посипаємо курку з усіх боків сіллю та перцем.

У миску з кефіром додаємо очищений і пропущений через часник і гірчицю. Всипаємо каррі, чебрець, мелений перець та 1/3 ч. ложки солі. Все перемішуємо.

Популярні новини зараз

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Показати ще
В отриманий маринад опускаємо курку. Зверху ще можна покласти кільця цибулі і ретельно все перемішайте. Залишіть маринуватися протягом 4-6 годин у холодильнику.

Важливо!

  • Кефірний маринад надає страві м'якості та пікантності.
  • Його часто вважають за краще, коли збираються на природу з дітьми: кефір робить м'ясо ніжним, а приправи не надто гострими.

Духовку розігріваємо до 190 градусів.

Картоплю вимиваємо за допомогою щітки або очищаємо та нарізаємо часточками.

Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо картоплю у форму. Картоплю злегка присолюємо.

Зверху викладаємо курячі стегна.

Рівномірно поливаємо стегна маринадом, що залишився.

Накриваємо форму фольгою і поміщаємо в попередньо розігріту до 190-200 градусів духовку на 30-45 хвилин.

Потім знімаємо фольгу, знижуємо температуру до 180 градусів і запікаємо ще близько 30 хвилин, до рум'яної скоринки.

Розкладаємо готову страву по порціях, посипаємо кільцями червоної цибулі та петрушкою та подаємо.

Читайте також:

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Вона не зрівняється навіть із найкращою магазинною: рецепт домашньої ковбаси з курячих грудок

Рецепт дивовижних крабових котлет, які подарують неземну насолоду, краще за курячі в сотні разів.

Справжня гуцульська смакота: рецепт курячих ніжок, запечених з квасолею та грибами