Осінь – час збирання врожаю баклажанів. Їх можна додавати до салатів, запікати в духовці та на грилі, готувати крем-суп, робити на їх основі соуси до м'яса та риби, просто смажити слайсами на сковороді та загортати рулетики з сирною начинкою. Але найголовніше – баклажани можна заготовляти на зиму.
Підготовляємо необхідні продукти та спеції для приготування найсмачніших маринованих баклажанів на зиму:
- 1,5 кг невеликих баклажанів;
- 5 горошин чорного перцю;
- 3 лаврові листи;
- 10 зубчиків часнику;
- 1,5 л води;
- 1 ст. л. з верхом солі;
- 70 мл або 9% оцту.
Отже, насамперед стерилізуємо банки будь-яким зручним способом і кип'ятимо металеві кришки.
Далі молоді баклажани середніх розмірів промиваємо під проточною водою, відрізаємо плодоніжки.
На дно стерилізованої трилітрової банки покладіть горошини перцю, очищений часник, лавровий лист.
Баклажани щільно вкладаємо в підготовлену банку,
Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники
Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили
Закип'ятіть воду для маринаду, залийте в банку з баклажанами аж до верху. Залишіть на 25-30 хв. Потім злити воду в каструлю, додати сіль і довести до кипіння.
Влийте в банку оцет і залийте баклажани киплячим маринадом.
Щільно закриваємо або закочуємо кожну банку з стерильними баклажанами кришками. Перевертаємо банки та перевіряємо їх на герметичність.
Після того як перевірили банки на герметичність, прикриваємо їх зверху до повного остигання теплим пледом або ковдрою.
Заготівлю з маринованими баклажанами можна зберігати при кімнатній температурі, наприклад в коморі.
Подаємо невелику підказку, в яких стравах можна використовувати баклажани за цим рецептом:
- Салат (баклажани, цибуля, зелень, ароматна соняшникова олія);
- Як один із інгредієнтів піци (підійде як для м'ясної, так і вегетаріанської);
- Паста на хрустку скибочку хліба (пасерована цибуля, вершкове масло, баклажани, подрібнені блендером, спеції).
Читайте також:
Соковиті баклажани з фаршем у клярі: ці котлети стануть вашими коханими до пюрешки.
Швидка смакота на кожен день: рецепт маринованої закуски з баклажанів з овочами
Пікантне лечо з баклажанами, перцем і помідорами на зиму: цей рецепт триматимете в секреті