Осінь – час збирання врожаю баклажанів. Їх можна додавати до салатів, запікати в духовці та на грилі, готувати крем-суп, робити на їх основі соуси до м'яса та риби, просто смажити слайсами на сковороді та загортати рулетики з сирною начинкою. Але найголовніше – баклажани можна заготовляти на зиму.

Підготовляємо необхідні продукти та спеції для приготування найсмачніших маринованих баклажанів на зиму:

  • 1,5 кг невеликих баклажанів;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • 3 лаврові листи;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 1,5 л води;
  • 1 ст. л. з верхом солі;
  • 70 мл або 9% оцту.

Отже, насамперед стерилізуємо банки будь-яким зручним способом і кип'ятимо металеві кришки.

Далі молоді баклажани середніх розмірів промиваємо під проточною водою, відрізаємо плодоніжки.

На дно стерилізованої трилітрової банки покладіть горошини перцю, очищений часник, лавровий лист.

Баклажани щільно вкладаємо в підготовлену банку,

Популярні новини зараз

Відключення світла будуть довше: Укренерго терміново вводить жорсткі графіки – вже з сьогодні

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники

Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили

Показати ще

Закип'ятіть воду для маринаду, залийте в банку з баклажанами аж до верху. Залишіть на 25-30 хв. Потім злити воду в каструлю, додати сіль і довести до кипіння.

Влийте в банку оцет і залийте баклажани киплячим маринадом.

Щільно закриваємо або закочуємо кожну банку з стерильними баклажанами кришками. Перевертаємо банки та перевіряємо їх на герметичність.

Після того як перевірили банки на герметичність, прикриваємо їх зверху до повного остигання теплим пледом або ковдрою.

Заготівлю з маринованими баклажанами можна зберігати при кімнатній температурі, наприклад в коморі.

Подаємо невелику підказку, в яких стравах можна використовувати баклажани за цим рецептом:

  • Салат (баклажани, цибуля, зелень, ароматна соняшникова олія);
  • Як один із інгредієнтів піци (підійде як для м'ясної, так і вегетаріанської);
  • Паста на хрустку скибочку хліба (пасерована цибуля, вершкове масло, баклажани, подрібнені блендером, спеції).

Читайте також:

Соковиті баклажани з фаршем у клярі: ці котлети стануть вашими коханими до пюрешки.

Швидка смакота на кожен день: рецепт маринованої закуски з баклажанів з овочами

Пікантне лечо з баклажанами, перцем і помідорами на зиму: цей рецепт триматимете в секреті