Хоча сьогодні тільки 14 жовтня, але мене до Нового року варто продумувати вже, щоб спробувати приготувати нові страви.

Та й восени, коли холоднішає, часто хочеться скуштувати якісь поживні салати. Ми пропонуємо вам рецепт салату з куркою та чорносливом під назвою "Ніжинка".

Салат "Ніжинка", кадр з відео

Інгредієнти:

Куряче філе - 300 г;
Яйця - 4 шт.;
Сир - 100 г;
Чорнослив - 150 г;
Волоський горіх - 150 г.

Інгредієнти для майонезу:

Яйце - 1 шт.;
Сік лимона – 1 ст.л.;
Сіль - ½ ч.л.;
Цукор - ½ ч.л.;
Гірчиця - ½ ч.л.;
Рослинна олія - ​​200 мл.

Приготування салату "Ніжинка":

1.Для салату необхідно відварити до готовності куряче філе, зварити круто яйця. Чорнослив варто залити окропом, а волоські горіхи подрібнити до стану крихти.

Популярні новини зараз

Скасування відстрочки та мобілізація студентів: кого першим чекають у ТЦК і можуть призвати

Григорій Решетник покинув Україну з дружиною і одразу його помітили не вечірці: "Батько готовий"

З 1 листопада змінюються ПДР - стосується кожного автомобіліста

Мобілізація багатодітних батьків: сім'я відходить на задній план

Показати ще

2. Для майонезу в глибоку миску розбиваємо яйце, солимо, висипаємо до нього цукор, вливаємо лимонний сік і додаємо гірчицю. Вливаємо в суміш олію і занурювальним блендером збиваємо продукти до побіління.

3.Яйця ділимо на білки та жовтки, натираємо жовтки на дрібній тертці, а білки на великій. Куряче філе поділяємо на волокна або нарізаємо дрібним кубиком. Нарізаємо дрібно чорнослив.

4.Викладаємо шар із курки, змащуємо майонезом. На курячий шар висипаємо жовтки, кладемо чорнослив. Шар чорносливу змащуємо майонезом, викладаємо дрібно натертий сир. Посипаємо сирний шар волоськими горіхами, змащуємо майонезом.

5.Покриваємо верхівку салату подрібненими білками. Можна за бажанням прикрасити салат зеленню.

Читайте також:

Рецепт салату "Кузьмич" з рибою та морквою: і з гарніром з'їсти, і на хліб намазати.

Гідна заміна "Шубе": рецепт сільського салату з оселедцем та картоплею.

Для міцного здоров'я як у Ахіллеса: рецепт грецького кускуса для гарніру.