Грибний жульєн - це справжня насолода, яка може прикрасити будь-яку трапезу, будь то святковий захід або затишна сімейна вечеря.

Поєднання землістих грибів, жирних вершків та золотистої сирної начинки змусить усіх хотіти добавки.

Інгредієнти:

400 г печериць (або сезонних грибів).

1 цибулина.

200 мл жирних вершків (20%).

Популярні новини зараз

ВНЗ ставлять ультиматум: військовий облік або - ніякого надходження, що чекає на хлопців у 2025 році

Фінансовий апгрейд наприкінці травня: хто ловить хвилю достатку, а хто лишається на березі?

Жодних капітуляційних умов миру для України, — Юлія Тимошенко

Анна Трінчер зірвала спідню білизну і блиснула соковитим фруктом: ось за що вона заплатила 200 тис доларів

Показати ще

100 г твердого сиру (наприклад, пармезан).

100 г сметани.

50 г масла.

1 ст. л. муки.

Сіль, перець і щіпка мускатного горіха - на смак.

Інструкції з приготування:

Очистіть та наріжте гриби. Розігрійте масло на сковороді та обсмажте гриби до золотистого кольору.

Рецепт святкового жульєна з крабовими паличками, сиром та яйцем. Фото: YouTube

Наріжте цибулю і додайте її в сковороду, готуйте разом з грибами до розм'якшення.

Потім посипте гриби та цибулю борошном, добре перемішайте, потім поступово влийте вершки. Дайте покипіти, поки соус не загусне.

Також додайте сметану, сіль, перець та дрібку мускатного горіха для глибини смаку.

Перекладіть суміш в окремі кокотниці або невеликі формочки для випікання. Щедро посипте тертим сиром.

Ось і все, поставте в духовку, розігріту до 180 °C, приблизно на 15-20 хвилин, поки зверху не утвориться золота хрумка сирна скоринка.

Читайте також:

Корисний та дуже смачний фаст-фуд своїми руками: рецепт моркви фрі з крутим соусом

Копчена курочка, сир та овочі - ідеальний салат на Новий рік: рецепт, який вразить кожного

Як приготувати ідеальний "Наполеон": хитрість у коржах, а не в кремі – докладний рецепт