Сало – традиційний продукт української кухні, який цінується за свій насичений смак та універсальність.
У мережі оприлюднили спосіб засолювання, який не потребує жодних секретних інгредієнтів – лише чистий смак та перевірена часом техніка.
Інгредієнти:
Сало – 1 кг.
Сіль - 200 г.
Мелений чорний перець - 20 г.
З вересня нова мобілізація в Україні: кого реально призиватимуть та куди відправлят
В твоїй шухляді може лежати "золота копійка": за неї готові віддати 20 тисяч гривень
Готуєш раз - насолоджуєшся кілька днів: ніжні баклажани по-болгарськи без м'яса, рецепт
До 124 грн за олію та понад 230 грн за яйця: що коїться з цінами у супермаркетах України
Часник – половина голівки.
Інструкції з приготування:
Підготуйте сало - промийте його під холодною водою, обсушіть паперовими рушниками і наріжте на шматочки шириною близько 4-5 см.
Потім гострим ножем зробіть на кожному шматку хрест-навхрест надрізи, трохи заходячи за середину.
Насипте сіль на тарілку і щедро утріть її в сало, переконавшись, що кожна сторона добре покрита.
Також рівномірно посипте солоні шматочки меленим чорним перцем.
Очистіть часник, наріжте тонкими скибочками (товщиною 1-2 мм) і вставте їх у зроблені раніше надрізи.
Після цього помістіть підготовлене сало в контейнер або банку, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 3-4 дні, щоб розкрилися смаки.
Вже після засолювання видаліть надлишки солі, загорніть сало в чисту тканину, покладіть у пластиковий пакет та зберігайте у морозильній камері для тривалого збереження свіжості.
Нагадаємо, замість тисячі слів та дорогих подарунків: рецепт суперторту "Червоний оксамит" на День закоханих
Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати домашній хрін по-українськи: зимовий рецепт, щоб зміцнити імунітет у пік хвороб
Як повідомляв «hyser», як приготувати м'який та вершковий домашній сир лише за 10 хвилин: рецепт з 4 інгредієнтів