Сало – традиційний продукт української кухні, який цінується за свій насичений смак та універсальність.

У мережі оприлюднили спосіб засолювання, який не потребує жодних секретних інгредієнтів – лише чистий смак та перевірена часом техніка.

Інгредієнти:

Сало – 1 кг.

Сіль - 200 г.

Мелений чорний перець - 20 г.

Популярні новини зараз

Зіркове кохання 14 лютого: чого чекати на День святого Валентина кожному знаку Зодіаку

Мобілізація торкнеться кожного: вдома пересидіти не вийде – про що попередили у ЗСУ

Фісташки: смачна користь та скільки їх можна з'їсти без наслідків

Місячний календар догляду за волоссям на лютий 2025 року: у які дні заборонено стригтися і фарбуватися

Показати ще

Часник – половина голівки.

Інструкції з приготування:

Підготуйте сало - промийте його під холодною водою, обсушіть паперовими рушниками і наріжте на шматочки шириною близько 4-5 см.

Сало

Потім гострим ножем зробіть на кожному шматку хрест-навхрест надрізи, трохи заходячи за середину.

Насипте сіль на тарілку і щедро утріть її в сало, переконавшись, що кожна сторона добре покрита.

Також рівномірно посипте солоні шматочки меленим чорним перцем.

Очистіть часник, наріжте тонкими скибочками (товщиною 1-2 мм) і вставте їх у зроблені раніше надрізи.

Після цього помістіть підготовлене сало в контейнер або банку, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 3-4 дні, щоб розкрилися смаки.

Вже після засолювання видаліть надлишки солі, загорніть сало в чисту тканину, покладіть у пластиковий пакет та зберігайте у морозильній камері для тривалого збереження свіжості.

Нагадаємо, замість тисячі слів та дорогих подарунків: рецепт суперторту "Червоний оксамит" на День закоханих

Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати домашній хрін по-українськи: зимовий рецепт, щоб зміцнити імунітет у пік хвороб

Як повідомляв «hyser», як приготувати м'який та вершковий домашній сир лише за 10 хвилин: рецепт з 4 інгредієнтів