Суп куліш з пшоном і салом – перша страва, яка наситить і огорне кожного теплом у прохолодну пору року. Невигадлива юшка завжди виходить досить ситною і апетитною.

Отже, щоб приготувати справжній козацький куліш із салом та картоплею, знадобиться зовсім небагато продуктів, які знайдуться у кожному будинку:

Просо - 0,5 склянки Картопля – 7-8 шт. Цибуля ріпчаста - 2 шт. Сало - 100 г Зелень петрушки - 0,5 пучка Сіль – 1 ст. ложка Вода - 1,5 л

важливо!

  • Якщо ви хочете отримати швидше другу страву, ніж першу, збільште кількість пшона приблизно в 2 рази.

У каструлю вливають рекомендовану кількість води та солять. Ставлять великий вогонь і доводять до кипіння.

Просо добре промивають теплою водою.

Заливають окропом підсоленою водою і варять до напівготовності протягом 15 хвилин на середньому вогні.

Популярні новини зараз

Чарівний новорічний рецепт: салат "Діана" з плавленим сиром, буряком та магією

Секретний ворог вашого городу: де ховається попелиця взимку і як позбутися її назавжди

Грудень 2025: карта Таро для кожного знака Зодіаку розкриває доленосні шанси – хто розбагатіє, а хто зустріне кохання

Квартал 95 на межі? Ірина Сопонару чесно розповіла, чи чекає на друзів Зеленського неминучий фінал

Показати ще

Тим часом готують картоплю. Його необхідно почистити, помити та нарізати кубиками.

Цибулю чистять, промивають холодною водою і нарізають кубиками.

Сало нарізають кубиками розміром 1х1 див.

Розігрівають сковороду, на великому вогні обсмажують сало протягом 3 хвилин.

Зменшують вогонь до середнього. Потім додають цибулю і смажать ще 5 хвилин до золотистого кольору.

Через 15 хвилин після початку варіння до пшона додають очищену, нарізану кубиками картопля і варять ще 10 хвилин.

Після цього додають дрібно нарізане, підсмажене разом із цибулею сало і дають прокипіти 5 хвилин.

Зелень петрушки промивають і дрібно нарізають.

Куліш розливають у порційні тарілки.

При подачі на стіл куліш у тарілці посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Читайте також:

Ситно, красиво і дуже апетитно: рецепт картоплі, що запікається у фользі з салом та цибулею

Секрет діда Гордія: як приготувати солоне сало з часником, щоб воно тануло в роті

Не надумайте його викидати: як врятувати сало, якщо воно вже почало жовтіти

Смакування по-українськи, яке подають до борщу: рецепт бутербродного сала з часником і перчиком