ІНГРЕДІЄНТИ:
- 300 г свинини (ребра);
- 1 буряк середнього розміру;
- 1 цибуля середнього розміру;
- 1 морква велика;
- 2 шт. картоплі середнього розміру;
- 100 г квасолі;
- 150 г баклажана;
- 150 г капусти;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 1 ст. л. сахара;
- 2 лаврові листи;
- 2 зубчики часнику;
- 2 л води;
- 2 ст. л. соняшникової олії;
- чорний перець (горошком) до смаку;
- сіль та перець за смаком.
Заздалегідь до приготування самого борщу буряки потрібно виміть добре і запекти в духовці протягом півтори години. Коли буряк приготується, його потрібно остудити, очистити і порізати тонкою соломкою або натерти на тертці.
Квасоля (100 г) теж потребує попередньої підготовки: її потрібно замочити у холодній воді на 1 годину, потім воду злити. Якщо використовується молода квасоля, замочувати її не потрібно.
Візьміть 300 г свинячих ребер, очистіть від сухожиль і плівок, помийте і трохи посоліть. Запечіть м'ясо в духовці з лавровим листом, часником і горошком перцем протягом 20 хвилин при 180 градусах. Смак бульйону із запеченого м'яса виходить більш насиченим і борщ буде набагато смачнішим. Дайте м'ясу охолонути і поріжте в шматки.
Моркву потріть на тертці, цибулю дрібно поріжте, 150 г баклажана поріжте дрібними кубиками. Розігрійте сковороду зі олією, спочатку обсмажте цибулю і моркву протягом 2-3 хвилин, потім додайте баклажан і буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Потім додайте 2 ст. л. томатної пасти, 1 ст. л. цукру та тушкуйте ще 2 хвилини.
Картоплю почистіть і поріжте кубиками невеликого розміру. У велику каструлю налийте воду, викладіть картоплю та запечене м'ясо і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть ще 5 хвилин|мінути|.
Додайте 150 г тонко нашаткованої капусти, квасолю і варіть протягом 15 хвилин. Потім додайте овочеву піджарку та варіть ще 5-7 хвилин. Посоліть і поперчіть до смаку. Наприкінці приготування додайте 2 зубчики розчавленого часнику.
Читайте також:
Два в одному: рецепт швидкої закуски з томатів із сиром, загорнутих у бекон
Захочеться другу порцію: рецепт бурякових пельменів із сиром. Червоні та незвичайні
Дуже сприятливі дні: названі дні березня, коли найкраще садити помідори, огірки, баклажани та перець
Популярні новини зараз
Показати ще
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Перестане цвісти: названі головні помилки, які загрожують вашій орхідеї