Пиріжки з начинкою з курячої печінки – це чудовий спосіб урізноманітнити раціон і отримати максимум смаку та поживних речовин.

Поряд з кефіром і сиром будь-якої жирності, тісто також може містити інші інгредієнти, такі як масло, оливки, зелень, спеції і т.д. Це додасть оригінальності та неповторності кожної страви. Докладніше про класичний рецепт читайте в нашому матеріалі.

Для приготування нам знадобиться:

- 250 г курячої печінки
- 1 дрібна цибуля
- 1 середня морква
- 100 г сиру
- 2 яйця
- 200 мл кефіру
- 1 склянка борошна
- 1 ч.л. цукру
– 1 ч.л. солі
- олія для смаження

Спосіб приготування:

1. Печінка добре промийте та розріжте на середні шматочки.
2. Цибулю очистіть, промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте невеликими шматочками.
3. У сковороді розігрійте 40 мл олії. Викладіть нарізану цибулю та обсмажте на помірному вогні 2-3 хвилини, періодично помішуючи.
4. Моркву очистіть, промийте та обсушіть, натріть на великій тертці.
5. Додайте моркву до цибулі та обсмажте 1-2 хвилини на помірному вогні, помішуючи. Зменште вогонь до маленького і готуйте ще 3-4 хвилини, іноді помішуючи вміст сковороди.
6. Додайте курячу печінку до обсмажених овочів і підсоліть, обсмажте 4-5 хвилин на помірному вогні, помішуючи, щоб печінка змінила колір більш світлий.
7. Потім зробіть маленький вогонь, накрийте кришкою сковороду і тушкуйте ще 5-7 хвилин.
8. Готовою курячою печінкою дайте трохи охолонути. Поперчіть, за потреби посоліть і перемішайте.
9. Подрібніть печінкову начинку за допомогою м'ясорубки або блендера до бажаної консистенції.
10. У великій мисці змішайте сир та яйця, додайте кефір і перемішайте до однорідної консистенції.
11. Всипте борошно, цукор та сіль, добре перемішайте.
12. Розігрійте сковороду на середньому вогні і додайте трохи олії.
13. Викладіть повну ложку тіста на сковороду, розрівняйте в тонкий круглий коржик діаметром 10-11 см за допомогою ложки. Смажте на середньому вогні приблизно 1-1,5 хвилини, поки верхня частина тесту не схопиться.
14. Акуратно переверніть оладки широкою лопаткою і обсмажте 20-30 секунд, щоб нижній шар тіста добре схопився.
15. Викладіть на оладки 1 столову ложку печінкової начинки і накрийте другою оладкою. Натисніть лопаткою і готуйте ще по 20-30 секунд з кожного боку.
16. Повторіть цей процес, доки не закінчиться тісто та начинка.
17. Готові пиріжки викладіть на блюдо та подавайте до столу гарячими, за бажанням, приправивши зеленню або соусом.

Популярні новини зараз

Полуницю не потрібно вкривати чим завгодно: секрети, які допоможуть відлякати гризунів узимку

Несподіваний цінопад на ключові продукти: українцям дали шанс запастися на важку зиму

Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники

Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися

Показати ще

Читайте також: