Курячі зрази з яблуками - щось дуже незвичайне для сприйняття як для слухового, так і для смакового. Але спробувати хоч раз такі курячі зрази - ви закохаєтеся в цю страву назавжди.
Детальний рецепт курячих зраз з яблуками надано у нашому матеріалі.
Для приготування нам знадобиться:
Спосіб приготування:
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Куряче філе ретельно промиваємо та ріжемо на середні шматочки, щоб легко подрібнити їх у м'ясорубці чи блендері. Цибулю очищаємо і нарізаємо великими шматками, а яблука мити й витирати сухою ганчірочкою. Два з них потрібно очистити від шкірки та насіння та нарізати великими часточками.
Для приготування фаршу з курячого м'яса, яблук та цибулі, подрібнюємо всі інгредієнти та поміщаємо їх у глибоку ємність. Якщо яблука надто соковиті, можна зайву рідину злити, щоб спростити процес ліплення котлет.
Додаємо в ємність яйце, манку, сіль і мелений перець і ретельно перемішуємо, поки не отримаємо однорідний фарш. Залишаємо його на 10-15 хвилин, щоб манка набрякла і фарш добре ввібрав рідину.
Духовку нагріваємо до 180-200 градусів і яблуко, що залишилося, очищаємо і нарізаємо на 12 часточок. Ділимо фарш на 12 рівних частин і формуємо досить товстенькі коржики, в які вкладаємо по часточці яблука.
Закриваємо краї коржі фаршем, щоб яблуко виявилося всередині. Готуємо зрази таким же чином з фаршу, що залишився, і яблучних часточок. Викладаємо їх на лист, застелений пергаментним папером, і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин, перевертаючи через 10-15 хвилин після початку запікання.
Цей рецепт дасть вам страву, в якій поєднуються м'якість курячого фаршу та насолода яблук. Спробуйте його і здивуйте своїх близьких смачною та оригінальною стравою – курячими зразами з яблуками.
Читайте також: