У приготуванні пишного тесту є кілька важливих моментів, які допоможуть досягти ідеального результату.
Детальніше про секретні, майже магічні, дії з тестом читайте в нашому матеріалі.
Один із них - це правильно приготовлена опара. Для неї найкраще використовувати перевірені пресовані дріжджі та не сухі. Це допоможе тесту рости та зберігати свіжість на більший термін.
Тісто слід ставити підійти 3 рази, а для цього потрібно знайти тепле, темне та тихе місце. Важливо пам'ятати, що дріжджові бактерії гинуть за температури понад 50 градусів, тому ставити тісто в розігріту духовку не варто.
Всі інгредієнти для тесту повинні бути більш-менш однакової температури, а борошно має бути ідеально просіяним і сухим. Щоб вимішати тісто, можна скористатися руками або тістомісом, а масло для тіста має бути топленим, але не киплячим.
Важливою частиною великодньої випічки є начинка. Для класичної дріжджової пасхи краще вибрати традиційні начинки, такі як родзинки, курагу, сушену вишню та горіхи. Щоб уникнути осідання цукатів та горіхів на дно, їх можна обваляти у борошні перед додаванням у тісто.
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Щоб паска виглядала ідеально, потрібно правильно викласти тісто у форму та залишити його підніматися майже до половини. В кінці випікання рекомендується поставити знизу лист і зверху покласти змочені папірці, щоб паска не підгоріла. До речі, щоб паска піднімалася рівномірно, поставте в центр дерев'яну шпажку, або навіть гілочку, можна вишні, вона віддасть своєму неповторному аромату тісту. Нею надалі можна перевірити готовність.
Дотримуючись цих порад і лайфхакам, можна створити справжній шедевр - пишну і смачну паску, яка прикрасить будь-який стіл у святковий день.
Читайте також: