Як зварити чи запекти кефір із молоком, усім українцям добре відомо і навіть неодноразово випробувано. Однак мало хто знає, як отримати сир тільки з кефіру і цей рецепт дуже оригінальний.
Знадобляться лише кефір, холодильник чи морозильна камера та дрібне сито.
Важливо:
- Щоб вихід сирної маси був достатній, потрібно, щоб жирність кефіру не була меншою за 3,2%. Це важливо, оскільки саме від цього залежить ще й якість кінцевого продукту, і взагалі, чи вийде сир. Чим менше жирність вихідного продукту, тим менше вийде сирок, якщо взагалі вийде.
- Використовувати можна кефір, як у пакетах, так і в тетрапаках, не має значення. Добре заморожується він у будь-якій упаковці, як і без неї. Можна навіть перелити кефір у металеву миску.
- Сирець вийде дуже ніжний, з м'якою, кремоподібною структурою. Це важливо врахувати, якщо заплановано з нього приготувати будь-які страви. Добре виходить з такого сиру печиво з сиру, дуже смачне!
Навчитися готувати сир з кефіру з морозилки потрібно лише з тієї причини, що результатом будуть - найніжніші, розкішніші та об'ємніші за смаком, з приємним післясмаком злегка кисленьких вершків, страви. При цьому писок нескінченний, від улюблених маминих сирничок, та знайомих із дитячого садка запіканок, до супів, вареників та коржиків.
Отже, для приготування найніжнішого сиру потрібно помістити кефір в морозилку на кілька годин. Потрібно, щоб вміст пакетів став суцільною брилою льоду.
Дістаємо з морозилки крижаний кефір та звільняємо його від упаковки. Бажано, не розбиваючи брилу на частини.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
Поміщаємо заморожений кефір на ситечко над каструлькою, в яку копитиме рідина. Без нашої участі брила має розтанути. Ситечко дрібне, через нього стіче тільки вода (сироватка), все, що залишиться на ньому, і є наш кінцевий продукт.
Сир із замороженого кефіру не потрібно тримати під пресом або віджимати через марлю.
Читайте також: