Запіканка з картоплі та кисломолочного сиру - це смачна, ситна та досить бюджетна страва. Завдяки сиру та сметані запіканка виходить дуже ніжною, а прованські трави, часник та свіжа зелень надають страві апетитного аромату.

Продукти (на 4 порції):

  • картопля – 650 г (очищена – 500 г);
  • сир - 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • часник – 4 зубчики;
  • петрушка свіжа – 30 г;
  • сметана – 50 г;
  • трави прованські сушені - 1 ч. ложка;
  • соль - 1 ч. ложка;
  • олія рослинна (для змащування) - 1-2 ст. ложки (25мл).

Картоплю потрібно помити, почистити та натерти на великій тертці.

Робимо все у глибокій мисці.

Далі до картошки додаємо яйця та кисломолочний сир.

Часник очищаємо, пропускаємо через прес і додаємо до інших компонентів. Всипаємо прованські трави та сіль.

Популярні новини зараз

Мінусова температура навіть удень: погода вразить різкими заморозками

3 важливі правила: без цього ваші дерева не дадуть урожай наступного року

Дуже тривожний дзвінок! В Україні раптово зникли горобці – що це означає і чим небезпечно

Без проблем можна з'їсти відразу 4 штуки: рецепт соковитих м'ясних котлет із пшоном по-єврейськи

Показати ще

Зелень петрушки дрібно нарізаємо і викладаємо в миску.

Всі продукти в мисці необхідно перемішати до однорідності. Потім додаємо сметану і знову перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо приблизно половиною рослинної олії (1 ст. ложка) і викладаємо туди картопляно-сирну суміш. Розрівнюємо поверхню ложкою.

Ставимо форму з картопляно-сирною масою в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, приблизно на 30 хвилин. Запікаємо майже до готовності.

Потім дістаємо форму з духовки і змащуємо поверхню картопляно-сирної запіканки рослинною олією, що залишилася. Знову ставимо форму в духовку і запікаємо до рум'яніння, приблизно 10 хвилин.

Для подачі на стіл картопляно-сирну запіканку потрібно нарізати порційними шматочками.

До речі, обсмаживши запіканку на сковороді наступного дня після приготування, вона все одно залишиться фантастично смачною.

Читайте також:

Будуть проблеми із посилками: "Нова пошта" розповіла, що перестає приймати

Задоволення гарантоване: рецепт швидкого пирога з лавашу з куркою та сиром

Це божественно: рецепт вишуканої закуски з фаршированих яєць з креветками та редисом

Просто насолода: рецепт незвичайних рибних котлет із курячим фаршем