Якщо не знати склад цих оладок, можна подумати, що основним інгредієнтом виступає ікра риби, а це манна крупа, яка візуально нагадує ікру. Та й до смаку виходить дуже схоже з личинками.

Продукти на 3 порції (виходить приблизно 8-9 штук):

  • кілька консервована у томатному соусі – 230 г (1 банка);
  • манна крупа – 80 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • кріп свіжий – 8 г;
  • олія рослинна (для смаження) - 50 мл;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком

Виделкою розминаємо кільку разом із соусом до однорідності, щоб вийшла рибна "кашка".

Далі додаємо яйця та перемішуємо. Потім додаємо манну крупу, сіль та чорний мелений перець.

Зелень кропу потрібно зняти зі стебел, подрібнити і додати в миску.

Рибну масу слід перемішати та залишити для набухання манки на 30 хвилин при кімнатній температурі. Якщо не дати "тесту" настоятися, манна крупа похрустуватиме в готових оладках.

Після закінчення часу манка вбере в себе частину рідини і помітно набухне, тому "тісто" стане густішим. Саме з цього моменту можна приступати до смаження оладок.
Отже, в сковороді розігріваємо олію і столовою ложкою викладаємо в нього рибне тісто у вигляді невеликих плоских коржиків, використовуючи 1 ст. ложку для однієї оладки.
На вогні трохи вище за середнє потрібно посмажити рибні оладки з двох сторін приблизно по 1,5-2 хвилини з кожного боку. Після чого перекладаємо оладки на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.

Оладки з кільки в томатному соусі завжди виходять дуже смачними, м'якими та ароматними. Подають їх у теплому вигляді з різноманітною зеленню, овочами, відвареним рисом, картоплею чи макаронами.

Популярні новини зараз

3 важливі правила: без цього ваші дерева не дадуть урожай наступного року

Дуже тривожний дзвінок! В Україні раптово зникли горобці – що це означає і чим небезпечно

Катерина Полтавська у 40-річчя Остапчука вивалила несподівану правду про чоловіка: "Ти часто знецінюєш"

Готуватимете каструлями на кожне свято: рецепт морквяного салату з квасолею

Показати ще

Читайте також:

Ви будете в захваті: розкішний рецепт картоплі, запеченої у кефірі із сиром

Розлітаються як насіння: робимо ситні оладки з вермішелі, сиру та сиру

Неможливо встояти: рецепт тушкованого м'яса із червоною квасолею. Робиться на сковорідці