Запропонований рецепт картопляних пельменів - це чудова можливість здивувати своїх близьких та гостей незвичайною стравою.
Детальний рецепт приготування подвійних пельменів читайте у нашому матеріалі.
Для приготування подвійних пельменів нам знадобиться:
Спосіб приготування подвійних пельменів:
1. Очистіть картоплю від шкірки й промийте її у воді.
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
2. У глибоку ємність влийте холодну воду, всипте сіль і вбийте курячі яйця. Збийте все віночком чи вилкою.
3. Після цього, поступово додавайте пшеничне борошно, залишаючи приблизно третину борошна на розкочування. Борошно вмішуйте в рідку масу до отримання щільного тіста.
4. Потім накрийте тісто рушником або харчовою плівкою і залиште на 20 хвилин, щоб воно стало більш пластичним і легше розкочувалося.
5. Час приготування картопляних пельменів! Наріжте картоплю великими шматочками та викладіть в казан або ківш. Посипте картоплю великою сіллю і лавровим листям. Залийте гарячою водою, щоб вона покрила картопляний шар. Відварюйте приблизно 25 хвилин|мінути| до м'якості.
6. Злийте близько третини картопляного бульйону в чашку і вийміть лаврове листя. Перечницею все ретельно перемішайте. Якщо бульйону в казані виявиться мало, підлийте раніше відлитий у чашку бульйон. Додайте натертий на дрібній тертці твердий сир.
7. У м'ясний фарш натріть на тертці половину дрібно нарізаної цибулі, додайте сіль і мелений чорний перець. Ретельно перемішайте.
8. Розділіть тісто на рівні частини й кожну розкачайте в округлий шар. Вмочіть у борошно чашку або склянку і наріжте круги. На один з них викладіть колобок фаршу, а на інший – трохи картопляного пюре. Потім зліпіть кожне коло у формі вареника і з'єднайте їх між собою, щоб вийшли подвійні пельмені.
9. У казані або ковші закип'ятіть воду і додайте пару лаврових листків. Як тільки вода закипить, викладіть пельмені та відваріть їх протягом 12-15 хвилин до готовності.
10. Подаємо на стіл. Викладіть відварені пельмені на піалу чи тарілку і полийте розтопленим вершковим маслом, курячим чи качиним жиром. Смачного!
Читайте також:
Закуска, від якої неможливо відмовитись: рецепт маринованих курячих яєць. Є секрет
Ви будете в захваті: рецепт весняного салату з кульбаб, кукурудзи та овочів
Ресторанна подача: рецепт курячих гомілок, запечених з картоплею у лаваші