Хто б міг подумати, що з буряка можна приготувати ікру? Можна! Головне додати до нього баклажани та яблука.
Докладніше про те, як приготувати ікру з баклажанів, яблук та буряків, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування ікри з баклажанів, яблук та буряків нам знадобиться:
- Буряк - 500 г
- Баклажани - 500 г
- Яблука - 500 г
- Цукор - 70 г
- Сіль – 20 г
- Олія - 180 мл
- Оцет яблучний 6% – 1 ст. ложка
Спосіб приготування ікри з баклажанів, яблук та буряків:
Для початку необхідно ретельно стерилізувати банки і кришки, використовуючи спеціальний спосіб стерилізації в каструлі на плиті. Ось покрокова інструкція:
1. Банки та кришки ретельно миємо у гарячій воді з невеликою кількістю соди.
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані
2. Наповнюємо каструлю на третину водою та викладаємо туди кришки.
3. Ставимо баночки прямо в каструлю на кришки, дном нагору.
4. Включаємо під каструлею середнє нагрівання, доводимо воду до кипіння. Стерилізуємо банки з кришками приблизно 10 хвилин до появи усередині банок великих крапель води.
5. Стерилізовані банки обережно витягаємо з окропу і викладаємо на чистий рушник шийкою вниз. Кришки також викладаємо на рушник.
Тепер, коли банки та кришки готові, можна розпочинати приготування ікри з баклажанів, яблук та буряків. Ось покрокова інструкція:
1. Очищаємо буряки і натираємо їх на великій тертці.
2. Очищаємо баклажани від шкірки та нарізаємо їх невеликими кубиками зі стороною приблизно 1 см.
3. Очищаємо яблука від шкірки та насіннєвих коробочок і нарізаємо такими ж дрібними кубиками, як і буряки.
4. Змішуємо нарізані баклажани, буряки та яблука в глибокій мисці, додаємо цукор і сіль, ретельно перемішуємо.
5. Гасимо овочі в каструлі на мінімальному вогні у власному соку приблизно 1 годину, періодично помішуючи.
6. Додаємо олію, перемішуємо і тушкуємо ще приблизно 10 хвилин.
7. Вливаємо оцет, перемішуємо і готуємо приблизно 1-2 хвилини.
8. Гарячу ікру розкладаємо простерилізованими банками і щільно закручуємо кришками.
9. Акуратно перевертаємо банки з ікрою вгору дном і перевіряємо герметичність.
10. Обгортаємо банки теплою ковдрою або пледом і залишаємо до повного остигання.
Таким чином, виходить смачна і корисна ікра з баклажанів, яблук та буряків, які можна використовувати для приготування різних страв і подавати як додаток до каш, макаронів або картоплі. А щоб довше зберегти заготівлю, потрібно її зберігати у темному та сухому місці – у коморі чи погребі.
Читайте також:
Ідеально під чарочку: рецепт швидкої польської закуски з яйцем та хріном
Захочеться з'їсти кілька порцій: рецепт закуски, яка називається "Чоловіча". Це смакота
Ідеально до келиха пива: рецепт швидких картопляних паличок із сиром