У таке складно повірити, але сир чудово поєднується з м'ясом курки, надаючи котлетам соковитість та легкий вершковий відтінок. Вівсяні пластівці пов'язують усі компоненти, а гриби та зелень петрушки роблять їх ароматними.

Продукти:

  • фарш курячий – 500 г;
  • сир (жирністю 5%) – 200 г;
  • печериці – 200 г;
  • цибуля ріпчаста - 100 г;
  • петрушка свіжа – 20 г (невеликий пучок);
  • пластівці вівсяні – 50 г;
  • молоко (жирністю 3,2%) – 100 мл;
  • сіль - 0,75 ч. ложки (за смаком);
  • перець чорний мелений - щіпка;
  • олія рослинна - 30 мл (2 ст. ложки).


Вівсяні пластівці пересипте в глибоку миску, залийте молоком, що закипіло, і перемішайте. Залишіть на 20 хвилин для набухання.

Тим часом цибулю очистіть, наріжте невеликими шматочками.
У сковороді розігрійте 15 мл олії, обсмажте в ній цибулю 7-8 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.

Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.
Обсмажену цибулю додайте до набряклих вівсяних пластівців, перемішайте.

Печериці промийте, обсушіть і дрібно наріжте. Додайте гриби до решти інгредієнтів. Все перемішайте.

Популярні новини зараз

Виноград тріскається прямо на кущі? Як врятувати свій урожай до того, як стане надто пізно

Alyona alyona роздяглась заради грошей і показала себе в білизні: "Кого я різна надихаю"

Привабливий новорічний рецепт: салат "Губернаторський" на ваш святковий стіл, який точно оцінить Червоний Кінь

Пенсії у 2026 році не буде: ПФУ попередив пенсіонерів

Показати ще
Курячий фарш викладіть до грибів та пластівців. Перемішайте.

Сир додайте в миску. Перемішайте до рівномірного розподілу.

Петрушку дрібно наріжте, додайте|добавляйте| до фаршу. Посоліть і поперчіть (також можна використовувати будь-які прянощі за перевагами). Перемішайте.

Деко або форму для запікання застелите пергаментом. Змастіть рослинною олією, що залишилася (15 мл). Вологими руками сформуйте з фаршу котлети бажаного розміру та форми (у мене вийшло 19 середніх котлет).

Надішліть заготовки в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 30-40 хвилин (орієнтуйтесь на розмір котлет та особливості своєї духовки).

Курячі котлети з грибами та сиром, запечені у духовці, готові. Добре гармонують такі котлети з соусами та овочевими або круп'яними гарнірами.

Читайте також:

Ви будете в захваті: розкішний рецепт картоплі, запеченої у кефірі із сиром

Розлітаються як насіння: робимо ситні оладки з вермішелі, сиру та сиру

Подаються зі сметаною та смаженою цибулею: рецепт сирників з картопляного пюре та сиру