У таке складно повірити, але сир чудово поєднується з м'ясом курки, надаючи котлетам соковитість та легкий вершковий відтінок. Вівсяні пластівці пов'язують усі компоненти, а гриби та зелень петрушки роблять їх ароматними.

Продукти:

  • фарш курячий – 500 г;
  • сир (жирністю 5%) – 200 г;
  • печериці – 200 г;
  • цибуля ріпчаста - 100 г;
  • петрушка свіжа – 20 г (невеликий пучок);
  • пластівці вівсяні – 50 г;
  • молоко (жирністю 3,2%) – 100 мл;
  • сіль - 0,75 ч. ложки (за смаком);
  • перець чорний мелений - щіпка;
  • олія рослинна - 30 мл (2 ст. ложки).


Вівсяні пластівці пересипте в глибоку миску, залийте молоком, що закипіло, і перемішайте. Залишіть на 20 хвилин для набухання.

Тим часом цибулю очистіть, наріжте невеликими шматочками.
У сковороді розігрійте 15 мл олії, обсмажте в ній цибулю 7-8 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.

Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.
Обсмажену цибулю додайте до набряклих вівсяних пластівців, перемішайте.

Печериці промийте, обсушіть і дрібно наріжте. Додайте гриби до решти інгредієнтів. Все перемішайте.

Популярні новини зараз

Соліcт гурту "ТІК" Віктор Бронюк поділився секретом, як схуд на 30 кілограм

Нашестя мурах: як швидко позбутися комах на ділянці і що робити, якщо вони організували мурашник

Створені для багатства: ці три знаки Зодіаку народжені, щоб купатися в грошах

Тарас Тополя розповів, чи планує розлучення з дружиною Оленою та проговорився про інтим: "Непристойні бажання"

Показати ще
Курячий фарш викладіть до грибів та пластівців. Перемішайте.

Сир додайте в миску. Перемішайте до рівномірного розподілу.

Петрушку дрібно наріжте, додайте|добавляйте| до фаршу. Посоліть і поперчіть (також можна використовувати будь-які прянощі за перевагами). Перемішайте.

Деко або форму для запікання застелите пергаментом. Змастіть рослинною олією, що залишилася (15 мл). Вологими руками сформуйте з фаршу котлети бажаного розміру та форми (у мене вийшло 19 середніх котлет).

Надішліть заготовки в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 30-40 хвилин (орієнтуйтесь на розмір котлет та особливості своєї духовки).

Курячі котлети з грибами та сиром, запечені у духовці, готові. Добре гармонують такі котлети з соусами та овочевими або круп'яними гарнірами.

Читайте також:

Ви будете в захваті: розкішний рецепт картоплі, запеченої у кефірі із сиром

Розлітаються як насіння: робимо ситні оладки з вермішелі, сиру та сиру

Подаються зі сметаною та смаженою цибулею: рецепт сирників з картопляного пюре та сиру