Красива ефектна закуска - запечені баклажани, нашпиговані салом із часником. Це дуже проста страва, але в той же час вона смачна, вишукана і пікантна. Таку закуску з баклажанів із салом та часником можна подавати на кожен день або як апетитну прикрасу для святкового столу.

Інгредієнти для приготування запечених баклажанів із салом прості та знайдуться у кожному будинку:

  • баклажан – 800 г;
  • сало – 150 г;
  • бекон – 150 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • часник – 50 г;
  • оливкова олія - ​​80 мл;
  • петрушка – 1 пучок;
  • укроп – 1 пучок;
  • сіль за смаком;
  • Перець до смаку.

Отже, баклажани миємо та вздовж кожного робимо кілька надрізів – з різних боків.

важливо!

  • Гірчинку баклажанової шкірки легко прибрати, замочивши баклажани в солоній воді.

У надрізи баклажанів вставляємо шматочки сала, обкатані в перці із сіллю та шматочки нарізаного часнику. А зверху на баклажани викладаємо нарізані шматочки бекону, чергуючи з помідорами.

Нашпиговані баклажани кладемо на лист, поливаємо маслом і запікаємо до готовності (приблизно 30 хв) при температурі 180°C.

Популярні новини зараз

Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери

Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна

Показати ще

Готові баклажани нашпиговані салом нарізаємо та прикрашаємо зеленню.

Закуску можна подавати як холодною, так і теплою.

Нагадаємо, що баклажан - продукт некрохмалистий та низьковуглеводний.

Калорій у баклажани мало, у 100 грамах лише 24 ккал. Але це показники сирого баклажану, а сирим його рідко їдять. Найчастіше баклажани смажать чи запікають. І тут його калорійність зростає в геометричній прогресії: наприклад, консервований баклажан містить вже 50 ккал, печений — 70 ккал, а смажений в маслі — майже 100 ккал (мова все ще про 100 грамів, адже з'їдаємо ми за один раз набагато більше).

Читайте також:

Шалено смачно і дуже швидко: рецепт яєчного рулетика з ковбасою, помідорами та зеленню

Яке ж це щастя: рецепт заливного пирога на кефірі з рибою та картоплею

Чоловіки з'їдають по дві тарілки: рецепт цибульного супу з сиром та грінками